PappaBjörn

En blogg om mitt liv och det som snurrar i huvudet på en blivande pappa...

Allt är som det ska med barnet!

Kategori: PappaBjörn

Efter en lång dag i bilen, Nyköping -> Uppsala, två ultraljud, massa förseningar osv och sedan tillbaks till Nyköping (via vagnhärad, trosa och brännekeby) så vet vi att vårt blivande barn är friskt och mår bra. Jag är trött men glad, nu pratar jag med min lillasyster och mor som även dem är väldigt glada för vår skull!

På ena ultraljudet fick vi se en bild på liten som (nästan) suger på tummen, här nedan:



Och för er som inte ser riktigt:

hjalplinjer

Hjälpte det?


Över och Ut
/PappaBjörn

Viktigt meddelande till världen!

Kategori: PappaBjörn

Jag älskar min underbara fästmö! ♥
Jag vet att jag inte är ensam om att tycka det. Hon är fan mindblowing!

Akutmottagningen, ett skämt!

Kategori: PappaBjörn

Maria ringde mig när jag var på jobbet, mitt ute i skogen, man känner sig ganska hjälplös när man står med knappt någon mottagning alls och försöker lösa att komma hem så fort som möjligt när man stå med jobb upp i armhålorna, saker som man inte riktigt kan släppa hur som helst heller.

Det gick i alla fall att fixa till det som vi höll på med såpass att Magnus fick kört hem mig, min älskling mådde inge bra alls, domningar i halva kroppen, tappade känseln och kunde inte gå för att det gjorde så ont. Hon hade pratat med 1177 och de tog en massa uppgifter som de genast skulle faxa till Nyköpings akutmottagning. De var väldigt noga med att Maria skulle infinna sig på akuten snarast.

När vi väl kom till akuten fick vi ta en kölapp, och under tiden som vi satt och vänta på att få bli framkallade till luckan så hörde vi hur undersköterskorna stod i sitt bås och pratade, "jag måste äta min lunch snart, när ska du ha lunch?" osv. Visst, det är helt okej att människor ska få lov att äta lunch på sin arbetsplats, det är jag inte emot, men man kan sköta det på ett snyggare sätt, här satt vi alltså ungefär 5-6 patienter som väntade på att få bli inkallade, vi var ensamma om att vänta på inskrivning, ändå hände ingenting, till slut gick Maria fram och förklarade vem hon var och varför hon var där, att det skulle finnas ett fax med detaljer gällande henne osv. De behandlade Maria som en total främling, det fanns inget fax och de var inte alls intresserade av att hjälpa henne, de ställde istället massa onödiga frågor och pratade sinsemellan "ja har 1177 sagt att hon ska komma hit så får vi väl ta in henne då..."

En stund efter att Maria har satt sig så kommer det en man bärandes på sin dotter, hon har trillat på skolan och verkar ha stukat foten, genast är en sköterska framme och pratar med henne och hon blir inkallad till en akutläkare långt före oss, därefter kommer en kvinna med synbara problem, svårt att andas och otroliga smärtor. "vill du vara snäll och lugna ner dig lite" säger då sköterskan i inskrivningen till henne.

Vi satt på akuten i säkert en timme, minst, ingen som var intresserad av att hjälpa oss men folk kom och gick, flera människor som skrivit in sig efter oss blev inkallade till respektive läkare, men vi fick då fan ingen hjälp trots att Maria förklarat att hon har känselbortfall och domningar i halva kroppen! FÖRDJÄVLA DÅLIGT!

Nu är vi hemma igen, vi har inte fått hjälp men orkade inte sitta där och bli ohjälpta längre så vi ska nu äta lunch.

En liten parentes, hoppas att bilen blir såld i eftermiddag för nu är jag fan trött på skiten.


Över och Ut
PappaBjörn

Tårtan som tog EET med storm, och annat som hänt idag.

Kategori: PappaBjörn

Dagen började med att jag vaknade sent, 06:35 tjöt telefonen till, då har jag snoozat flera gånger i sömnen utan att ens öppna ögonen. Pang bom så satt man i bilen med en tårta i sitt knä, mer om tårtan snart...

Kom till jobbet 7 minuter försenad, men det gjorde inget för Jocke kom 10 minuter efter mig. Langade in tårtan i kylen så att den fick stå å gotta till sig fram till fikan som vi hade bestämt att vi skulle ha klockan 10-11 någon gång.

Efter lite morgonkaffe drog jag och Jocke iväg till järnvägsgatan, ett projekt som vi haft ett tag på firman nu och som börjar närma sig klarställande. Under förmiddagen knöt vi ihop kopplingsdosor, kopplade strömställare och uttag i vägg och tak. Sen drog vi iväg till kontoret för att käka fika. Tårtan som omnämnts flera gånger nu som min älskade mammakex bakat åt mig gick i företagets färger och med el-tema:

el-tårta i El & Energitekniks färger.

Sockerkaksbotten med jordgubbskrämsfyllning, grön grädde, jordgubbs & kolasnören samt pingvinstång är vad som är använt för att skapa detta mästerverk!

Efter fikat som gick över förväntan stack vi tillbaks till jvg-gatan igen och klarställde allt förutom diskbänksbelysningen, där väntar vi på att kakel-nisse ska in och sätta kakel innan vi kan göra vårt, så tyvärr blev det lite övertid idag.

Mobilen dog vid två när jag försökte ringa på en bilannons som Maria hade hittat på nätet, så resten av dagen har jag jobbat utan telefonen, något som jag egentligen inte trodde skulle vara ett problem. MEN när jag då inser att jag jobbat över, inte får skjuts hem och det är en bra stund kvar till nästa buss går, då behöver man sin telefon mer än vad man tror.

Hem kom jag ju i alla fall, mötte M och N i bilen precis när jag hade klivit av bussen och innan jag vet ordet av är vi tillbaks inne i stan för att äta middag på vårt nya favoritställe. En kebabpizza senare och en bilresa hem parkerade vi utanför lägenheten, grannen kom och snackade med oss en stund innan det var dags för honom att slänga sig på sofflocket. Jag stannade ute och pillade lite med bilen, då vi förhoppningsvis (troligtvis) får sålt den imorgon. Maria och Lillan gick ner i källaren och tog hand om tvätten. När jag kände mig nöjd med bilen gick jag in och letade upp bil-försäljnings-pappret som jag hade lyckats slarva bort dagen innan.

Nu sitter jag här och jäser, trött i kroppen och trött i huvudet men det har vart en jädra bra dag på alla sätt och vis.

Ska ta mig ett stort glas vatten och spela lite för att koppla av en stund innan sängen...

Över och Ut
/PappaBjörn

This is a public service announcement.

Kategori: PappaBjörn

Om ni glömde att flytta fram klockan igår och sitter med frukost framför er i tron om att klockan närmar sig 6, spring! du är sen en timme!!!

Hoppas!

Kategori: PappaBjörn

Hoppas att intressenterna på bilen köper den, de var svagt tveksamma till priset, hade lite att kommentera gällande sommardäcken men ärligt, det är en bil som de ska ha som övningskörningsbil... ja... 'nuff said.

Imorn påbörjar jag sista veckan på min praktik, sen är jag ledig en vecka och sen är det på plugget igen ett gäng med veckor innan sommarlovet kommer... detta med stormsteg.

Tycker synd om min älskling som har så ont i hela kroppen! Önskar jag kunde göra mer, eller visste vad jag skulle göra för att underlätta!


Över och Ut!
/PappaBjörn

Ska det va så? va, va, va?

Kategori: PappaBjörn

Okej, det är fredag kväll, jag är 26 år gammal och DÖDSTRÖTT! Ska det verkligen vara så? Plus-Sverker väcks till liv inom mig, och jag hötter (mentalt) finger åt min egen trötthet!

Det har varit en på alla sätt trevlig dag idag, gårdagens ovisshet ligger som en tung skugga på allting men jag håller modet uppe. Jag har läst på om detta med kärl som byter plats, som alltså är det som vårt blivande barn riskerar att ha drabbats av. Criss-Cross Heart kallas det och 3 på 1.000.000 drabbas, risken är alltså väldigt liten, och jag hoppas att det är så att barnmorskan bara ville vara extra nogrann och säker i sin bedömning, och det är ju faktiskt inte mer än rättvist.

I alla fall, det var gårdagen, nu är det idag, jag vaknade 5, steg FAKTISKT upp med en gång, gick ner i tvättstugan och hämtade min (vid det laget) torra tvätt. Tog mig tillbaks upp till lägenheten, mer död än levande. När jag hade ställt ifrån mig all tvätt i hallen, ja den står fortfarande kvar där, så gick jag och la mig igen. Jag låg i 30 minuter och snusade på min älsklings hår, pillade på henne och vägrade verkligen att gå upp, men till slut ringde klockan i alla fall, obönhörligt insåg man att klockan var 05:50 och dags att gå till bussen.

Mötte upp med Mange (min praktik-kollega) och åkte sista biten i hans företagsbil, som varje morgon. Framme på firman drack vi kaffe och jag förklarade för grabbarna vad som hade hänt på ultraljudet dagen tidigare, de var alla väldigt förstående och det kändes väldigt bra.

Jag och Mange stack till Vagnhärad där vi förberedde för en kommande golvvärme, efter det drog vi vidare till Trosa och satte upp ett skåp som inhyste diverse apparatur för att styra en värmeanläggning till en massa kåkar.

4 borrhål, plugg och skruv senare var vi på väg tillbaks till Nyköping. Vi stannade till på Elektroskandia för att ta en kaffe men jag hann inte mer än hälla upp mitt kaffe så ringer pyret och förklarar att hon fått soppa-torsk i en rondell och självklart sticker jag dit (tillsammans med Mange) och ser till att hon blir bogserad därifrån snabbast möjligt.

Efter att vi sett att bilen fungerade som den skulle (ni vet, tankat å sådära) så vinkade vi av pyret som skulle in å fika å springa lite ärenden, Mange och jag åkte tillbaks till firman, en lång stund satt han tyst i bilen innan han sa "Jag är fascinerad över ditt otroliga lugn i stressade situationer, jag hade aldrig klarat av det du precis gjorde med den totala lugnhet som du utförde det med" jag blev faktiskt stolt över att han ser upp till mig på någon punkt, jag är ju bara praktikant lixom. :D

Det blev inte många knop till gjorda på jobbet så jag fick skjuts tillbaks in till stan, såg att pyret satt i kön på OKQ8's biltvätt så jag hoppade av där och satte mig i baksätet på volvon. Den är nu jätteren, å ganska fin. Svängde förbi mekonomen, köpte ett fördelarlock, åt på buzis och åkte hem, bytte fördelarlock, släppte iväg pyret in till stan igen, fika med Fröken-I som även hon är gravid. Jag och lillan spenderade ett par timmar med att titta på barnprogram och leka olika lekar.

Klockan närmade sig fem, typ? så jag messade Pyret om mina mat-planer, ca timmen senare satt vi allihop i bilen på väg till citygross för att köpa lite grejjor som vi behövde, till maten och så. Det bev varma mackor för ca 30-45 minuter sedan, nu är jag dödstrött som sagt... läser allt jag gjort idag och får en viss förståelse för det men ändå... för några år sedan så var man ju på väg ut för att dansa med polarna å ta en öl vid denhär tiden. Nu vill jag inte varken dricka eller dansa, jag vill bara sitta här, nörda på datorn och konsumera chips å läsk.

nu.

Över och Ut
/PappaBjörn

PS. Jag är ofta på väg att skriva BabbaPjörn istället... det ser rätt roligt ut va?

Peppar peppar!

Kategori: PappaBjörn

Det är inte över innan den feta kvinnan sjunger! (enligt amerikaner i olika filmer i alla fall) Jag har bestämt mig för att bibehålla en positiv inställning till allt detta, förhoppningsvis är det bara så att personalen som vi träffade på ultraljudet igår inte kände sig tillräckligt säker, och istället för att ge oss ett vagt besked på lösa grunder så skickade hon oss till specialisterna.

Självklar hoppas och tror jag att det besked vi får där uppe är positivt, det återstår att se, om en vecka får vi reda på det och då kan man pusta ut en aning, men jag tappar inte modet! Nu kör vi på och tar nya tag!

Tack alla underbara läsare I know you're out there med visdomsord och uppmuntran! Vigdir, TebbeTott och Moa förtjänar en extra tumme upp!

Nu är det dags att klä på sig ytterkläderna och trilla iväg till jobbet/praktiken!

Över och Ut!
/PappaBjörn

Inte riktigt som jag hade tänkt...

Kategori: PappaBjörn

Jag vet inte hur jag mår faktiskt, vi var ju på ultraljud idag, en händelse som borde efterföljas av en otrolig glädje då man får se sitt blivande barn och allt detdär, ja ni vet, det positiva...

Idag blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss kan man säga.

Barnmorskan (?) som utförde ultraljudet på Pyret lyckades inte hitta fram till de tre stora blodkärl som ska ligga som ett pärlband på ena sidan av hjärtat. Man letar efter detta "pärlband" extra mycket hos diabetiker då dessa foster har ökad risk för medfödda hjärtfel. "Vanligt" är till exempel att två av kärlen byter plats, så att de korsar varandra och detta vill man tidigt ha koll på då det medför en stor risk.

Eftersom vi inte fick fram någon bild på detta så fick vi inte heller några raka besked, utan det som händer är att sköterskan är osäker och bokar en tid på en SPECIALISTAVDELNING i Uppsala.

Jag är minst sagt orolig, Pyret är orolig, vå går båda som tomma skal på sätt och vis, jag vet inte vad jag ska tänka. Antingen så är allting bra, frid och fröjd lixom, ELLER så har fostret hjärtfel, och i så fall, hur allvarliga? Vad medför det? Vad händer sen?

Vi fick inga svar, vi ställde inte direkt många frågor heller då vi blev rätt ställda just där och då, den 30'e mars får vi svar.

Just nu känns 30'e mars som flera år bort, jag vill veta nu! Inte om 30 år, inte imorn, NU!

Usch.

Vad gör man då? Jag menar, jag har ingen ultraljudsapparat hemma, jag har ingen kunskap om detta över huvud taget, det gör mig fruktansvärt ont innuti att inte ha en aning om vad som händer, och det gör ännu mer ont att behöva vänta i över en vecka innan jag får reda på någonting, samtidigt ser jag att Pyret inte alls mår bra av detta... FAAAAN ALLTSÅ!

Dags att ta hand om vardagen, det känns överväldigande, jag ska ner i källaren och vända tvätten på torksträcket. Om en timme är det torrt, då ska jag lägga mig och vrida och vända i sängen, för jag tror inte att jag kommer kunna sova så mycket inatt.

Över och Ut
/PappaBjörn

Nu e de fan vårkänslor!

Kategori: PappaBjörn

Okej, okej!

Jag vill inte överdriva eller så, men det är fan vår i luften! Den är här lixom!

Idag på jobbet: 17 grader, UTE!

Satt i solen med kaffe precis efter lunch och bara gottade mig i säkert tio minuter, det var så jävla skönt. Sen kom (min blivande fru) M och hämtade mig, vi stack upp till sjukhuset, en snabb ögonbottenfotografering senare (inkl. fika) sen åkte vi hem.

Fixade och donade lite med bilen, hoppas att jag blev av med jordfelet som gör att blinkerserna ibland inte fungerar som dem ska. Stod ute å snackade skit med grannen en bra stund och hittade en reservdel, ny, i påse, i baggageutrymmet på bilen, SOM JAG BEHÖVDE JUST DÅ! Det var random, fortfarande typ klockan sju på kvällen var det riktigt ljummet och gôtt att stå ute, men ännu godare var våfflorna som M hade gjort. Så nu sitter jag i fotöljen i min sparkdräkt och bara njuter av livet.

Life.Is.Good!

/PappaBjörn

Händelserik helg.

Kategori: PappaBjörn

Ja, det hände mycket i helgen, efter busiz åkte vi hem, och efter ett tag kom Jesper på besök, vi spelade "settlers of catan", han vann, jag skyller på nybörjartur, faktiskt. Sen spelade vi "Magic: the gathering" till klockan 2 på natten, och när vi vaknade på morgonen fortsatte vi att spela, jag vann, alla gånger utom en, den gången var otur, alla andra gånger var skicklighet. Det är så jag ser på det i alla fall.

Resten av Söndagen spenderade vi med att hjälpa fröken H att flytta från sin lägenhet inne i Nyköping ut till våra krokar, det blev ett antal vändor i den lilla transiten som jag fick köra, pigg sak med sex växlar men, djävlar, vad högljudd den var!

I alla fall, väl hemma igår kväll satt man vid datorn en stund, sen somnade jag innan huvudet ens hade träffat kudden.

Idag har det vart jobb, jag har nu kopplat in all el i tillbyggnaden på företaget där jag gör min praktik, dragit fram allt till centralen och kopplat in även den, jag är faktiskt stolt att säga att jag klarade allting själv utan att göra ett endaste litet fel. Nu lyser det i alla fall i firmans verkstad, så in i helvete faktiskt.

9 lysrörsarmaturer, 2 rör per armatur, 58 watt per rör:

58*2 = 116
116*9 = 1044 Watt.

Det kommer INTE behövas något element där ute i alla fall.

Nu på kvällen var vi tillbaks en snabb stund hos frk. H. jättefint radhus hon flyttat till även om det är en är en hel del att fixa med. Tog en kopp kaffe, snackade lite med hennes halvbrorsa å flyttade upp två sängar på övervåningen.

Nu hemma igen med ont i halsen, mandlarna känns som meloner så vi får se om herr Andersson kan gå till jobbet imorn...

Nu ska jag chilla en stund, sen blir det sängen.

Over and Out
/PappaBjörn

Bilden jag skrev om i förra inlägget.

Kategori: PappaBjörn

imag0335 (MMS)

Bilden jag skrev om i förra inlägget.

Oplanerad lördag...

Kategori: PappaBjörn

Vaknade 06:30 imorse av att lillan kom in och sa att det var dags att vakna "För det är faktiskt Lördag idag!" eftersom jag inte kunde argumentera emot det så fick jag gå upp, satt å surfade runt lite på datorn och hittade en sida som visade steg för steg hur man ritar t.ex simpsons-karaktärerna med mera. Har spenderat morgonen med att skissa hela simpsons-familjen för att sedan färglägga den samma, jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Ungefär samtidigt som jag blev klar ringde min svåger (M's bror) och frågade om vi skulle hänga med in till buziz så att barnen fick leka av sig litegranna, efter snabbt rådslag med resten av familjen sa vi ja och J kommer och hämtar oss runt 11-snåret.

Sen får vi se vad resten av dagen har i kikaren för oss...

Imorn ska vi i alla fall hjälpa fröken H att flytta till ett radhus i Svalsta, det ska bli kul. Jag får inte glömma att ringa Jeppe i eftermiddag, frågade ju igår om vi skulle hitta på något idag och det hade ju vart idé att göra det när vi ändå ska in till stan lixom.

Nu blir det äventy!

/PappaBjörn

Fredag!

Kategori: PappaBjörn

Det är dags! För helg alltså. :)

Veckan har på nåt underligt sätt gått i ett rasande tempo, jag minns knappt vad jag gjorde i början av veckan men nu är det i alla fall fredag och dags att slappna av!

Efter jobbet åkte jag hem, skulle sätta upp en taklampa i sovrummet som satt lite dåligt, problemet var bara att takdosan jag hade satt kass som fasen så jag vet inte riktigt hur jag ska göra där nu, kanske kan lösa det lite snyggt i alla fall...

När det var klart satte jag av för att snacka med XL bygg om sommarjobb, det blev tvär-nej på stående fot på grund av någons son som hade frågat och sådär, men men, sen åkte vi till Willys och handlade lite godis och andra grejer, jag är chipssugen och snart är det dags att öppna lilla påsen. :D

Nu sitter vi allihopa i vardagsrummet och tittar på avslutningen av den lilla sjöjungfrun, hade glömt hur bra den filmen är.


helg som sagt, over and out!
/PappaBjörn

Min definition av livet.

Kategori: PappaBjörn

Att känna din kropp intill min, din bröstkorg som rör sig för varje andetag du tar...

Din lena hud under mina händer...

Att känna doften av ditt hår, mjukheten i att trycka in näsan i nackhåret och dra in din doft i mina lungor...

Att se lugnet i ditt ansikte när du sover, fridfullt och avslappnat med ett litet leende på läpparna...

Du ler när du sover...

Att somna bredvid dig och vakna i samma säng som dig...

Dina små tjuvnyp när jag diskar, dina knäppa kommentarer och dina underbart vackra ögon...

Att vi ska få ett barn tillsammans.





Allt detta definierar LIVET för mig, och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

/PappaBjörn <3 Mammakex 4-ever

Det var en skitdag men nu har jag ätit schnitzel!!! <3

Kategori: PappaBjörn

Okej, dagen har inte var särskilt bra, påfrestande så in i bänken både fysiskt och mentalt, prövning på prövning har avlossats mot mig på jobbet likt gevärskulor.

Men nu är allt det som glömt för när jag kom hem serverades Wienerschnitzel som min älskade hade slitit med!

Såhär såg det ut:

Älsklingen har lagat mat! <3




Helt ärligt kan jag säga att det var den godaste schnitzel jag ätit, och jag råkar tycka väldigt mycket om schnitzel så jag har ätit ett par stycken genom åren som har gått.

Next: Kaffe och vila i fotöljen, som jag fortfarande är lyrisk över.

Right...

Kategori: PappaBjörn

Jag spillde en kopp nybryggt kaffe över skrevet på lunch. Det gjorde ont, som fan faktiskt! Resten av dagen har jag gått omkring med en doft som påminner om kaffe blandat med kiss, inte det minsta fräscht faktiskt, men som tur var så gick resten av dagen ganska snabbt, nu har jag kommit hem och slagit mig ner i vår nya fotölj, lika skön som jag minns den! Självklart så har jag tagit av mig mina illaluktande byxor, sköljt dem i badkaret och hängt dem på tork...

Ska försöka hitta på nåt gott att göra på fiskfiléerna som ligger och tinar på diskbänken nu.

/PappaBjörn

Jag tycker faktiskt att jag börjar bli gan...

Kategori: PappaBjörn

camera_-_nolario (MMS)

Jag tycker faktiskt att jag börjar bli ganska bra på att dra golvvärmeslingor. Mina händer har några brännmärken men inte många alls =)

Min!

Kategori: PappaBjörn

201203031633_-_a (MMS)

Min!

Frasses hamburgare...

Kategori: PappaBjörn

En besvikelse, verkligen!

Deras hamburgare smakar ungefär som en torr skosula, fast jag börjar fundera på om inte sula skulle smakat godare egentligen.

Deras "pommes" smakar som att de kom direkt från frysen, missade fritösen och fick tina långsamt på en tallrik, väldigt långsamt.

Ja, besvikelsen är rätt monumental faktiskt, men nu är jag mätt i alla fall.


/PappaBjörn

sofforna...

Kategori: PappaBjörn

imag0317 (MMS)

sofforna...

Sofforna är här!

Kategori: PappaBjörn

Och de passade sjukt bra, och de var sköna att sitta i, och nu känns det mer som ett vardagsrum!


Bilder kommer, de är GRÖNA!

Det kommer bli awesome!

Kategori: PappaBjörn

Nya soffor är på väg hit as we speak, som man säger...

Jag ser fram emot lite bättre sittmöjligheter i vardagsrummet, så att man kan sitta framför teven även om ens bättre hälft råkar somna i soffan... Jo det händer faktiskt, ofta... Fast just nu sover hon i sängen faktiskt, på min sida, inte för att det gör nåt, men ni vet, bara poängterar.

Jag ska försöka komma på något bra att äta till lunch trots att frysen är relativt tom på bra lunchmat...

och så ska jag kolla vad lillan har snickrat ihop av klossarna inne på sitt rum, fast jag fick lite pause nu för hon såg en traktor genom fönstret å vart helt mesmerized!



Tjipp å hajk!
/PappaBjörn

Skön dag.

Kategori: PappaBjörn

Idag har vi tagit det lugnt, jag har spelat gitarr, Maria har tvättat, vi har sett på tv ätit å gjort lite småsaker. Lillan å sötnosen har precis bakat sockerkaka som nu står i ugnen, jag spelade lite nostalgispel under tiden, gamla TD-banor på WarCraft III! Så jädra roligt!


Nu spelar jag lite mer gitarr och ska sällskapa med min älskling!


/PappaBjörn

Layla...

Kategori: PappaBjörn

|__________________________________________________|
|__________________________________________________|
|_________2________________________________________|
|_________0_____0_______3_____3_____5______5___7___|
|__0__3____________3____1__0__1_____3__0___3___5___|
|__________________________________________________|




Så går den... skönt riff/into som fastnat i en slinga i huvudet,
var tvungen att söka en bra stund för att hitta den på nätet...
nu är den här och alla som spelar gitarr uppskattar antagligen
lättheten i denna låt... så skön men så lätt!


/PappaBjörn

5 Veckor avklarade, nu tar vi helg!

Kategori: PappaBjörn

Idag gjorde jag min femte vecka på praktiken, jag är stolt, faktiskt. Jag har lärt mig väldigt mycket, mycket mer än vad jag lärt mig mellan augusti och januari. För det var då jag började utbildningen, jag ska ju bli elektriker som jag säkert har nämnt tidigare, men för er som har missat det, så är det. De senaste fem veckorna har jag som sagt lärt mig mycket mycket mer än tidigare, praktik slår teori med hästlängder, any day, any time!

I alla fall, nog om det, idag har jag krupit under en husgrund, nej det var inte kul, äckligt jävla mycket spindelnät som fastnade i mössan, döda möss vars skelett jag krossade under mina knäskålar, skalbaggar skit och grejer, ja ni vet, sånna saker. Jobbet blev i alla fall avklarat till slut och jag kunde kravla mig fram, kunden hade en hund, en schäfer som var 11 år men betedde sig om om den var 11 månader, busig som fasen och ivägen överallt och hela tiden. Vi var tvungna att arbeta med spänning på då det inte fanns någon huvudbrytare i elcentralen vi stod i. Jocke fixade lite fina fyrverkerier och vi höll båda på att få en hjärtattack.

Ett ord som verkligen, VERKLIGEN har fått en ny innebörd för mig under de gångna fem veckorna är RESPEKT, det krävs så otroligt lite, slarv, eller fummel för att det ska gå riktigt åt helvete. Idag lyckades Jocke som sagt klanta till det lite, och hade han haft ansiktet 5-7 centimeter närmare så hade han fått åka plåstertaxi och fixa näsan, garanterat.

Igår utsatte han MIG för risk, utan att vara medveten om det, vi installerade lite taklampor i en gillestuga, vi tog varsin för att det skulle gå snabbare, han var först klar, testade sin och såg att allting fungerar, jag var klar några minuter efter honom, och precis när jag sticker sista tråden (kabel) som kopplar samman lampa med uttag så skiner lampan upp i ett skarpt ljus, det visar sig att lamporna gick på samma knapp och att Jocke glömt att släcka igen efter att han testat sin lampa, så jag har kopplat de föregående 10 minuterna med ström på. Hade jag slagit ihop kablarna jag höll i, eller hållt i två av dem samtidigt så hade jag fått 230 volt 10 ampere rakt igenom kroppen, det är tillräckligt för att döda, lätt. Självklart förstår jag att det var ett rent misstag och som tur var hände ju ingenting, men man får respekt för det man jobbar med, helt klart.

Jag var jättetrött igår när jag kom hem, inser nu att det antagligen var chocken som tog rätt hårt på mig utan att jag riktigt reflekterat över det förrän nu när jag skriver om det. Allt slutade i alla fall med att jag sov på soffan då vi igårkväll hade lite olika tankar och värderingar gällande ordspråket "Väck inte den Björn som sover!" själv så respekterar jag det orspråket, min kära sambo däremot, inte riktigt lika mycket. xD

Jaja, nu är det en ny dag och den har trots allt gått bra, utbyggnaden på företaget är nu klar, alla väggar och tak är uppe, både ut och in-vändigt. Nästa fas blir att måla skiten, men det vill jag inte tänka på nu, nu ska jag äta middag med min ängel och sen ska vi (kanske) se på bio för vi är barnlediga. Lilla N är hos mormor i helgen och vi får lite tid för varandra, det behöver man ibland.

Nu blir det ostschnitsel!
Over and out!
/PappaBjörn

Om de ser ut såhär...

Kategori: PappaBjörn

Till vänster på bilden: Hål i botten på elcentral, till höger på bilden: DÖD mus.

Mus i elskåp.

Så varken vill eller bör du stoppa händerna i elcentralen.

Denna central saknade viktiga skyddsflänsar i botten vilket gjorde det möjligt för gnagare (i detta fall en mus) att ta sig upp i centralen, musen har tuggat på en kabel och den fick antagligen en chock (haha) när den bet igenom höljet på en av kablarna, instant death.

I alla fall, jag har haft en givande dag på jobbet, installerat snygga lampor, fixat dimmrar med mera, nu är jag slut i kroppen och har ont överallt, jag har kommit hem till mina älsklingar, ätit mat och diskat. Det känns bra att dagen närmar sig sitt slut och nu ska jag inte göra mer idag, eller jo, jag tänker snuska med min största älskling och äta chips framför teven, dock inte nödvändigtvis i den ordningen.




Over and Out!
/PappaBjörn

halv åtta, chefen är fortfarande inte på p...

Kategori: PappaBjörn

imag0306 (MMS)

halv åtta, chefen är fortfarande inte på plats.

Ja, såhär se det ut när man limmar en golv...

Kategori: PappaBjörn

imag0303 (MMS)

Ja, såhär se det ut när man limmar en golvvärme, slitigt för både rygg och knä kan jag säga. Efter att jag installerat kabeln drog vi tillbaks till kontoret. Snart är hela verkstaden klar, upp med lite mer gips i vägg å tak, dit med lite dosor, lampor uttag och måla. Bara. Efter att vi vart där så kopplade vi ur en varmvattensberedare sen har vi installerat lysrör utomhus, sanslöst jävla kallt!! :-( å till råga på allt så får jag ingen skjuts hem idag utan sitter nu på en sunkig buss å fryser. Det positiva är i alla fall att jag nu ska hem till min underbara familj å mysa med dem, kura ner mig i soffan är planen. Vill bara tillägga att jag aldrig mer vill vara utan min älskade så många dagar som jag var förra veckan! en natt okej men tre är två för mycket!

Ursäkta uppehållet, åter till normaliteten.

Kategori: PappaBjörn

Hej på er!

Nu är allting tillbaks till det normala, min familj är återförenad och praktiken är tillbaks i gamla hjulspår.

Älsklingen har vart nere i Skövde hos fröken J då lillan skulle spendera några dagar hos sin pappa. De hade det trevligt såvitt jag förstått det hela, min sötnos har tydligen matat fröken J's bäver med vitkål, båda vart lika förvånade.

Under tiden som de var nere i väst så var tanken att brorsan skulle kommit hit, men hans mage satte stopp för den långa resan och han fick vackert lov att stanna hemma. Istället kom DW och StarFlip hit under helgen, vi skulle egentligen lanat men vi var mer ute i det fina vädret än vad vi var inne framför datorerna.

Vi körde en del parkour i skogen och även hoppade vi runt bland ABECE's övergivna betongblock. Vi var också och "lekte" på svalsta skolas skolgård, vi körde hinderbanan som jag fick höra om genom en kollega på praktiken osv.

Nu är som sagt familjen hemma och jag fick nyss en spark i ansiktet från mitt blivande barn.

Nu ska vi göra varma mackor!

Over and out
/PappaBjörn

Lite mer än ett dygn...

Kategori: PappaBjörn

Lite mer än ett dygn har jag vart ensam nu, min sambo och lillan är utflugna på äventyr och jag lämnades ensam kvar att klara mig själv... eller ja, jag har ju praktiken och ville inte ta ledigt från den så det är ju faktiskt lite mitt eget val. Brorsan skulle komma upp, men efter flera om och men så gör han inte det ändå, hans mjölkmage gjorde sig oturligt påminnd igår och jag hoppas verkligen att han tillfrisknar snarast för det är inget vidare att vara sjuk.

Läget är i alla fall följande, jag har hunnit städa och jag har hunnit diska, inte allt då förståss men nästan, jag ska tvätta och diska klart det sista, är tanken i alla fall, men just nu går inte det för jag mår illa och vill helst kräkas. Men det tänker jag inte göra. Huvudet spränger också, så har jag klagat klart. Jag försöker få i mig mat så kanske allt känns bättre men det är inte jättelätt att äta när man är illamående och halsbrännan gör sig påminnd.

Mina Oxelesunds-grabbar kommer hit ikväll om jag mår bättre i alla fall, och då ska vi lana, haha jag låter som 14 fast jag är 26. Det är trevligt att spendera lite tid med pojkarna och få höra vad de har gjort på sin praktikplats, det lilla jag hört hitintills har ju inte låtit som någon hit direkt.

Nu ska jag lägga mig ner på sängen en stund och se om jag eventuellt kan sova bort det värsta av illamåendet och huvudvärken, plus ta en novalucol för halsbrännan.

PappaBjörn, over, and out!