PappaBjörn

En blogg om mitt liv och det som snurrar i huvudet på en blivande pappa...

Dagen i ord.

Kategori: PappaBjörn

När jag vaknade imorse hade jag totalt under natten inte sovit mycket, 30 minuter i stöten som mest, minsta lilla rörelse väckte mig och det gjorde ont som fasen i käften. Självklart bara för att vi nu snart ska åka ner till västkusten, vänner och familj så ska jag få tandköttsinflammation på grund av den bråkiga visdomstanden! Det är mer sällan nu än tidigare men det infaller alltid lika jävla dåligt. Så idag har jag vart redigt jävla trött och lättirriterad.

Vi har i alla fall hunnit med en hel del idag, det började med mysig familjefrukost, kokta ägg och smörgås typ. :) Efter det åkte vi in mot stan för att posta alla spel som vi sålt på tradera, och lite annat smått och gott. Vidare till ÖverskottsBolaget där vi köpte allt man kan tänka sig till lillans barnkalas som hon ska ha helgen efter att vi kommer hem från västkusten. Efter ÖB tittade flickorna in på SKOBES under tiden som jag fixade en plastkåpa i bilen. Fick låna den av en granne som inte tyckte att det var någon bra idé att bränsleboxen satt fullt synlig när vi ska åka så långt. Han gav oss också en handfull tips på vad vi ska fixa med på bilen för att den ska gå ännu snålare och finare OCH hålla längre! :D

Med skobes avklarat hörde vi av oss till en av våra andra grannar, bestämde tid och plats för årets första utegrillning samtidigt som det bar av till citygross för att inhandla allt som kan behövas för att klara av en tidig utegrillning! Massa mat (och 1,5kg lösgodis) senare åkte vi hem, käkade revbensspjäll och preparerade grillen, grillade korv å bröd och snackade skit med grannarna, käkade och hade trevligt en bra stund, sen gick vi in, jag fick klarat av disken och Maria slängde ihop en äppelpaj, en av grannarna fick agera testkanin, han blev inte förgiftad så alla åt. :)

Nu är det kväll, jag har spelat ett roligt spel med en god vän från Göteborg, och det börjar närma sig läggdags, Maria ligger redan sedan ett tag tillbaks inne i sängen och det låter som att hon tittar på nyheterna, eller så sover hon, risken finns att det sistnämnda är mer korrekt än det tidigare.

Imorgon ska hon iväg med Fröken H på tjejdag bara de två, jag tar hand om lillan och det ska bli mysigt. :) Jag inser att det är dags för sängen för att orka av så vi säger så, så länge!

Över och Ut
PappaBjörn

The Avengers!

Kategori: PappaBjörn

avengers





Okej, jag hade TOTALT missat detta fram tills för bara någon dag sedan, och nu har jag sett trailern...


...det finns bara en sak att säga, och citerat från Barney Stinson: "It'll be le - gen - wait for it - DARY!"


http://bcove.me/59u21c2l <- trailer!

Den fjärde Maj vill jag på bio!


PappaBjörn

Engelska är ett galet språk:

Kategori: PappaBjörn

There is no EGG in EGGPLANT nor HAM in HAMBURGER; neither APPLE nor PINE in PINEAPPLE. ENGLISH MUFFINS weren't invented in ENGLAND. QUICKSAND can work SLOWLY, BOXING RINGS are SQUARE, and a GUINEAPIG is neither from GUINEA nor is it a PIG.

And why is it that WRITERS WRITE but FINGERS don't FING, GROCERS don't GROCE and HAMMERS don't HAM? Doesn't it seem crazy that you can make AMENDS but not one AMEND? If TEACHERS TAUGHT, why didn't PREACHERS PRAUGHT? If a VEGETARIAN eats VEGETABLES, what does a HUMANITARIAN eat?

In what other laguage do people RECITE at a PLAY and PLAY at a RECITAL? We SHIP BY TRUCK but SEND CARGO BY SHIP. We have NOSES that RUN and FEET that SMELL. We PARK in a DRIVEWAY and DRIVE in a PARKWAY. And how can a SLIM CHANCE and a FAT CHANCE be the same while a WISE MAN and a WISE GUY are opposites?

You have to marvel at the unique lunacy of a language in which your HOUSE can BURN UP as it BURNS DOWN, in which you FILL IN a form by FILLING IT OUT, and in which an ALARM goes OFF by going ON, and, in closing, if Father is POP, how come Mother's not MOP?


Det var bara det, tack.
PappaBjörn

Öppet brev till min ofödde.

Kategori: PappaBjörn

Hej vännen!

Du vet att pappa älskar dig, trots att du inte är född än så vet både jag och mamma att du kommer bli en underbar varelse, vi längtar efter dig en väldans massa.

Du har ju varit där inne i mer än 28 veckor nu och du gör dig påminnd väldigt ofta genom sparkar och slag. Du får mammas mage att bli upprörd, och jag ska säga dig att det är inte särskilt konstigt, det mesta av platsen där det vanligtvis ligger tarmar och sånt är nu dedikerat till att du ska kunna simma omkring. Så det är ju inte direkt häpnadsväckande att magen blir strulig när du trycker undan allt som vanligtvis ligger där du ligger nu och jag har svårt att tro att det blir bättre av att du masserar mammas insida som en marathonlöpare.

Men som sagt, vi älskar dig ändå, trots dina små hyss som du hålls med dagarna i ända. Både mamma och mina vänner säger att du har min näsa och mina läppar, vi får se på det när du bestämmer dig för att komma ut men jag är glad att folk kan se att du är min redan nu!

Men hoppas att du har fått några av mina snygga drag också och inte bara mina utstående drag, näsa och läppar enbart ger ju kanske inte det snyggaste av intryck, men blir du lik pappa så blir du en snygg krabat, jag lovar! ;)

Bara som en liten detalj skulle jag vilja be dig att sluta hålla mamma vaken om nätterna, du vet, är hon vaken så blir jag vaken automatiskt och det är inte helt optimalt när man har saker att göra hela nästkommande dag. Som t.ex. inatt då du och fötterna (säkert också ditt fel) höll mamma vaken flera timmar, det är inte okej, dels för att det gör ont för mamma och framförallt för att jag blir orolig, det förstår du säkert och det är säkert bara ännu ett av dina små bus, men snälla, INTE på NÄTTERNA!

Okej, det var allt jag ville, och kom ut snart! Vi måste ju faktiskt lära känna varandra.

Pappa Ut!

Ultraljud #4

Kategori: PappaBjörn

Jag vill varna känsliga (läs: ointresserade) läsare för ett extremt graviditets-fokuserat inlägg, så med andra ord och utan fler varningar, vill ni inte läsa så håll för ögonen och tryck alt+F4 för er egen säkerhet!



Igår var vi på vårt första föräldragruppsmöte. Vi var 5 par som dök upp, de som höll i gruppen var två barnmorske-studenter som går ut nu till sommaren. De var synbart nervösa, vi andra var lugna som filbunkar. Efter en stunds snack i gruppen, presentationer och inledning så fick vi sätta oss, pappor för sig och mammor för sig och diskutera våra förväntningar på vad dessa möten skulle ha att arbjuda.

Jag hade absolut ingen aning om vad jag skulle förvänta mig, inte de andra papporna heller, men både vi pappor och mammorna lyckades fylla ett papper med lite frågor / förväntningar. Mötesledarna tog till sig dessa frågor och berättade vad de hade tänkt informera oss om de nästkommande träffarna. Allt som allt var det intressant och trevligt att prata med andra som är i samma fas som en själv i livet. Åldersskillnaden var ganska diger bland oss killar/män, yngsta killen var ca 20 någonting, sen jag 26, mellanpappan var 30 och den äldsta var 42.

Efter detta åkte vi och hämtade lillan på dagis, tog oss hem, fixade mat, åt och så småningom så blev det sängdags.

Idag gick vi upp i lugn och ro, jag hade tagit förmiddagen ledig från skolan då vi skulle på ultraljud, vi åt familjefrukost efter lite morgonbus i sänghalmen. Efter frukosten gjorde vi oss iordning allihopa och körde Lillan till dagis. Efter att ha lämnat henne, pratat lite snabbt med en fröken och kollat matlistan (för att se om lillan skulle äta eller inte) åkte vi vidare in till stan. Vi parkerade vid sjukhuset och tog en fika innan det var dags för ultraljudet. Till en början tyckte jag att vår sköterska verkade lite underlig men efter att hon hade snackat en stund och rattat runt på magen med ultraljudet så kände jag mig bättre till mods. Hon tog lite fräcka 3D-bilder som vi fick ta med oss hem.

Såhär ser ett av dem ut:

 

Det syns väldigt tydligt vad som är vad här så jag behöver inte skriva någon större förklaring, det enda som kan behöva förtydligas är att barnet alltså ligger med huvudet mot moderkakan. Och för er som inte vet vad en moderkaka är, så är det "filtret" där barnets blodomlopp möter moderns, där näringen överförs från mamman till barnet. När barnet föds så lossnar moderkakan och lämnar efter sig ett stort sår invärtes i mamman, så om ni har någon i er närhet som nyss fött barn, kläm å tryck för fasen inte på magen och håll på, det gör tydligen förbannat ont. Ganska förståeligt med tanke på att de har ett öppet sår på insidan stort som en skivad melon.

För mig är detta något helt otroligt, och det sjunker in bit för bit att jag snart är pappa, eller ja, jag är ju redan pappa men snart har jag en son eller dotter i mina armar, en del av mig och Maria, vårt kärleksbarn som vi ska fostra tillsammans under väldigt lång tid framöver! <3

 

Nu har jag inte mer att säga, min rekommendation är i alla fall, om ni vill känna som jag, skaffa barn! Det är en otrolig resa!

 

Över och Ut

PappaBjörn

Specialdesignade virkade basketskor till min vän DW

Kategori: PappaBjörn

Jaha, som några av er kanske har läst tidigare så har jag börjat virka basketskor i bebis-storlek.

Jag gjorde häromdagen EN sko till en kompis som går samma utbildning som mig, han är med i en parkourgrupp här i Nyköping som heter Werun, de håller på med en del uppvisningar och sysselsätter barn och ungdomar som har ett aktivt intresse för att röra på sig.

Jag tänkte i alla fall lägga upp lite bilder på detta, som faktiskt blev min bästa sko hitintills!

Så here goes:

Har broderat in texten "WERUN" på skaftet av skon, kanske inte optimalt men det tar sig!

Nu har jag och lillan snackat med min älskade lillasyster Marina i ca 45 minuter, hon var tvungen att gå för att hinna göra klart sitt arkitekt-arbete som hon håller på med. Tacos har vi också hunnit med och snart är det dags att lägga lillan, samtidigt sitter jag här och väntar på att DW ska logga in på skype så att vi kan planera pluggandet i helgen, har 50 instuderingsfrågor att klara av och 4 personer jobbar snabbare än 1. :P

 

 

Nu ska jag fundera ut hur nästa sko ska vara designad, har två önskemål från folk i skolan, och ni vet, vill ni ha ett par så är det bara att höra av er så löser vi en beställning, självkostnadspris gäller! :D

 

Över och Ut

PappaBjörn

Avklarat idag.

Kategori: PappaBjörn

När jag kom hem så stod maten på bordet, fläskpannkakor med lingonsylt! :D Efter maten diskade jag (jag kan eventuellt ha glömt lingonsylten på borde tillsammans med en sked trots att jag tog bort allt annat)... När jag hade diskat så gick jag och rakade mig, badade och vek tvätten. Så har klarat av en del saker ikväll i alla fall. Maria bakar kakor och jag sitter och tittar på. Mysigt. :D Över och Ut PappaBjörn

skolan tar för mycket av min tid.

Kategori: PappaBjörn

Så känns det just nu, jag går upp tidigt varje morgon, kommer hem sent varje eftermiddag, vi fixar med middag, lägger lillan och sen faller vi in i ett slentriant mönster, diska, plocka undan, fixa lite, sitta vid datorn/kolla tv, sängen och sova.

Det känns som att vi inte får någon direkt tid för varandra just nu, hela pengagrejen sätter stor irritation i relationen också så man känner sig skyldig på ett sätt som gör att man drar sig undan för att inte röra upp en massa otrevliga känslor och onödiga bråk.

Mest av allt vill jag bara komma hem och spendera kvalitetstid med min familj, jag vill sitta ner med lillan och leka lite, vara där som "pappa" och se till att hon får en bra uppväxt, jag vill vara där för min älskling som har det jobbigt med graviditeten, jag vet att allting är tungt och jobbigt, att det gör ont hela tiden och att det är svårt att göra allt detdär som i vanliga fall nästan går av sig självt. Jag vill mysa och skratta tillsammans, spendera tid och visa min uppskattning för det vi har.

Jag ser fram emot sommarlovet, visst jag ska jobba men det känns ändå som att vi hade mycket mer tid för varandra under tiden som jag hade min LIA trots att jag var trött konstant på grund av att jag gick upp så tidigt.

Hade jag haft pengar så skulle vårt liv vart så mycket enklare! Vi hade haft mindre problem med allt då, inte behöva vända på varenda jävla krona trehundra gånger för att se om vi har råd att andas!

Nu ska det fan bli ändring på detta, jag ska låta min uppmärksamhet vara odelat fokuserad på er och enbart er!

Allt annat har lägre prioritet, så det så!

Känns bra att skriva av sig lite här och hoppas att det är någon som förstår hur jag känner och kanske har något att säga om det?

Jag vill att hela världen ska veta hur mycket jag älskar er, min familj!

Över och Ut
PappaBjörn

ingen kul läsning men i alla fall:

Kategori: PappaBjörn

Dagen var skit, fick ett fönster-brev från ett inkassoföretag, märk av min förvåning när räkningen i fråga är över 3½ år gammal!

Jahapp, nu är man pank och ska skita ut 3000 kronor samtidigt. Undrar lite över hur vi ska klara oss denna månad och med alla dessa jävla tråkiga överaskningar som kastar sig över mig hela tiden, inte konstigt att man går omkring och mår dåligt och är orolig, så fort man känner sig lugn så kommer ju nästa skit-inkasso!

Allt är bajs.

I alla fall, nog med lipsillerier, Älsklingen gjorde korvstroganoff idag, mycket god (kryddad med oregano kan rekommenderas!) och nu har hon precis bjutt på nybakade scones med ost och te! Hon är en ängel och jag är oändligt tacksam att hon orkar med mig och allt!!!

Nu ska jag fortsätta virka skor så jag vill inte skriva mer!

Över och Ut
PappaBjörn

90 dagar kvar.

Kategori: PappaBjörn

veckan 27+0 idag, bebisen var livlig som fan igår kväll... höll på magen och trodde att den höll på att lära sig att crawla där inne. Det var en herrans liv!

Jag är skittrött idag, men snart är det dags för skola och man får hoppas på att piggna till lite granna när man sätter sig med CAD-ritningarna igen. Samtliga projekt snart klara, skönt!

halvfärdig med sko nummer två nu, de kommer bli olika stora, men det är ju tur att det bara är prototyper jag håller på med än så länge.


Över och Ut
PappaBjörn

Trevlig helg!

Kategori: PappaBjörn

I Fredags kom lillebror hit, han stannade till alldeles nyss, han jobbar imorgon så jag förstår att han behöver åka hem och sova nu, för så mycket som han brukar sova har han inte fått sova här. Vi har på alla sätt haft en väldigt trevlig helg i alla fall, vi har spelat en massa olika spel, sett på film och bara snackat skit. Alltid lika kul att umgås med lillebror!

Dessutom hade han med sig en del grejer hit, självklart så gick ju inte allt som beräknat för det var ju faktiskt ändå fredag den 13'e som han kom, han hade med sig mina högtalare till slut, det var bara typ 7 månader sedan som jag började sakna att inte ha någon riktigt ljudanläggning hemma... :P Problemet med högtalarna var i alla fall följande, jag har redan slutsteget stående här sedan tidigare, men då fick mamma med sig fel högtalare hit, inget ljud... nu fick tobbe med sig rätt högtalare, MEN då visar det sig att jag inte har rätt kablar här = än en gång, inget ljud. :( Attans!

Det viktigaste och roligaste fick han i alla fall med sig, virknålar! Så nu har jag precis färdigställt den första virkade basketskon till mitt kommande barn, detta är bara en prototyp, ja vi kan säga en testsko, men i största allmänhet är jag nöjd!

Basketsko virkad av mig PappaBjörn.

Basketsko.

Märk väl att jag inte är AIK-Fan, vad ni än må tro, det råkade bara vara de färger som jag tog först. Är det någon annan som vill ha virkade skor? Hör av er till mig så kan vi diskutera färger och pris, osv. Det kostar faktiskt lite att göra skorna om man ser till rena materialkostnader. :) Jag tror att kostnaden (i garn) för en sko landar på runt 60:- men det beror helt och hållet på vilken typ av garn man vill ha, och vilken färg.

Nu ska jag försöka få något vettigt gjort innan det blir vardag igen kvar att göra idag:

1. Diska
2. Läxa
3. Virka klart matchande sko.
4. Grilla hos "distans-granne"
5. Sova!


Better Get To Work!
Över och ut!
PappaBjörn

Gonatt!

Kategori: PappaBjörn

Igår cad, utan problem, efter det stack jag ut och lämnade tiderna till min blivande chef på el och energiteknik, så nu får jag snart ett anställningsavtal på posten.

Idag, fredag den 13'e, cad, massa problem, kom längst i klassen, men ändå. Vart så satans irriterad efter ett tag. Maria kom in till stan och åt lunch med mig och grabbarna, lillan var självklart med och livade upp stämningen. :D

Slutade skolan lite innan 16, hjälpte en polare på systembolaget och tog mig hem i regnet, ibland önskar man verkligen att bussen gick hela vägen hem till dörren.

La mig i sängen när jag kom hem, mös med min älskling och bebismagen som var stundom vild stundom lugn som en filbunke. Lagade mat, tog hand om disken och vek lite tvätt, sen kom lillbrorsan.

Nu sitter vi och tittar på Bad Boys... mycket action och lite hjärna... ;-)

Dags för sängen snart, det känner jag tydligt!

Över och Ut!
PappaBjörn

en dag är en dag är en dag...

Kategori: PappaBjörn

Jag har haft en rätt så trevlig dag idag, men samtidigt har den vart jobbig.

Suttit framför datorn i skolan från 8 imorses till 4 på eftermiddagen, ritade CAD hela dagen idag med. Men jag är faktiskt riktigt nöjd med resultatet av dagen, läraren frågade om jag hade mycket erfarenhet av CAD då han tyckte att jag gjorde ett RIKTIGT bra jobb. Visst har jag sysslat med en del CAD tidigare men inte så att jag vill skryta med det.

I alla fall, lagom till lunchen tror jag det var så ringde Maria och sa att jag fått besök av fogden, ingen rolig information så nu måste jag skramla fram ett par tusenlappar för att inte få fogde-stämpeln i pannan! Någon som vet ett bra sätt att tjäna pengar på? Jag har ingen större tilltro till telefonjobb hemifrån, väntar FORTFARANDE på min första lön som jag skulle fått innan påsk, det rör sig inte om mycket pengar (1300:-) men det är pengar som vi behöver mer än någonsinn! Jag börjar fundera på att absolut inte jobba mer för dem om pengarna inte studsar in på kontot imorgon. Trist att få sådana problem levererade på hög tycker jag.

På grund av detta har jag nu gått runt och varit spänd hela dagen vilket bidragit till en trist huvudvärk som nu dunkar bakom höger öga som en smed som slår med hammaren på ett städ.

Maria poppar på med Ansiktets nya låt Äckligt, eftersom Afasi sjunger i låten så fick jag flashbacks till 1990 nånting som de spelade in med Snook för ett gäng med år sedan så nu har vi lyssnat även på den, diggar refrängen speciellt på den!

Trots att jag klagar på att jag suttit så mycket vid datorn idag i skolan så sitter jag nu vid datorn igen, nu hemma, vid köksbordet... smart? Nej.

Maria berättade igår om en film som hon ville ha, hon sa att den var svår att få tag på med svenska undertexter, 2,5 timmar senare hade jag hittat den så nu får hon snart se på den, tror och hoppas att hon blev glad över detta! Mer om filmen läser ni på http://mammakex.webblogg.se, uppmanar inte till illegaliteter i någon form (vill ju inte bli stämplad som uppviglare) men filmen är rätt så lätt att få tag på på nätet och det är en del kända skådisar med i den, så den är antagligen rätt sevärd.

Jag är på sjunghumör! Vad göra?

Ser fram emot som tusan att lillebror kommer upp och hälsar på i helgen och ser ännu mer fram emot att det nu är mindre än en månad kvar tills dess att vi ska ner till västkusten och träffa familj (och vänner?) Hör av er om ni vill komma och hälsa på oss medans vi är nere, vi kommer att vara i närheten av dig, (ja, just dig) mellan 3-6 maj.

När vi väl är nere så kommer vi att hälsa på farmor och farfar, ska höra om kusin-fredrik vill snacka lite skit och umgås, var ju längesedan jag träffade hans lilla gullunge nu också. Sen kan man ju bara hoppas på att ni andra ska höra av er och vilja umgås något.

Vill inte sluta skriva men jag har inget mer att komma med, jo förresten:

Älskling, du är ljuset i mitt liv, jag älskar dig nu och för alltid och idag har vi varit förlovade i 5 månader, imorgon tillsammans i 8, jag kan inte förklara i ord hur mycket du betyder för mig. Ingen är så perfekt för mig som du är, ingen har så många galna hyss och upptåg för sig, ingen kan få mig att skratta så som du och ingen kan få mig att må så bra som du kan! Du och jag för alltid, tro inte något annat, någonsin!

Över Och Ut
PappaBjörn

CAD en sammanfattning

Kategori: PappaBjörn

Okej, idag fick jag lära mig (igen, jo jag har redan läst CAD A-C) hur man ritar i CAD-program. Vi använder oss av autocads produkter från (håll i er!) 2008!!! Seriöst, det har hänt mycket inom programoptimeringen de senaste 4 åren! För att nämna ett väldigt enkelt exempel så kan jag i nuläget inte ens flytta på min X/Y/Z-visare utan den sitter som klistrad mitt i min ritning, och där vill jag ju absolut inte ha den!

I alla fall, det tog hela dagen idag att göra något som skulle ta max 1 timme att göra i photoshop / paint, visst det blev lite snyggare och med exakta mått osv, men jag hade ändå kunnat köra ett decent jobb i andra program.

Den springande punkten i hela denna cad-grejen är i alla fall att jag nu är TVUNGEN att bära omkring på en dator med program och "nyckel" värda närmare 40.000 kronor och dessa är jag direkt betalningsskyldig till om jag skulle tappa bort dem. Så jag känner mig som en gående måltavla varje steg jag tar utomhus nu. Jättekul, INTE!

Kul att vara tillbaks i skolan i alla fall, träffa grabbarna och spy lite galla på det allmänt dåliga LIA-upplägget. Vår studieledare Erik ställde lite frågor om vad vi hade haft för förväntningar och vad vi upplever att vi fått ut utav LIAn. Jag skrev precis vad jag tyckte och sen pratade Erik inte mer med mig på resten av dagen.

Jag tycker att det inte är mer än rätt, frågar man mig vad man tycker så får man räkna med ett ärligt svar, och jag tycker inte att ledningen har engagerat sig tillräckligt i vad vi studenter har gjort under denna perioden utan de verkar ha nyttjat tiden till att ta semester eller något liknande.

Efter att ha spenderat större delen av dagen vid datorn på skolan så packade jag ihop och gav mig ut i regnvädret, till bussen och vidare hem. Nu sitter jag framför datorn igen, fast kanske inte riktigt lika nedgrottad i CAD då.

Druckit lite te och ätit en liten chokladkaka med vit choklad, mums! Nu blir det att nörda lite på king.com för att fördriva tiden, är alldeles för uppe i varv för att sova.

Över & Ut
PappaBjörn

Kapow!

Kategori: PappaBjörn

Såhär ser det ut när man skriver en kommentar i backmans blogg och folk blir intresserade av min blogg på grund av det! hahaha!

backman

Sista lediga dagen.

Kategori: PappaBjörn

Imorgon börjar skolan igen, det är för mig ganska kluvet, på flera olika sätt.

1. Först och främst så vill jag ju helst jobba, så därför är det trist att det är skolan som börjar och inte sommarlovet, för då har jag ju jobb.

2. Det ska bli kul att träffa alla klassmakrater på en mer regelbunden basis igen, komma in i gamla hjulspår och träffa folk, för man blir lite lätt isolerad här ute i Enstaberga, jag trivs förvisso jättebra men det är skönt att vara i stan och träffa andra människor också. Jag tror att man lätt börjar gå varandra på nerverna om man BARA går hemma hela tiden tillsammans.

3. När man har skolan så har man automatiskt något att fylla en stor del av dagen med, det blir lättare att upskatta de andra sakerna som händer, tiden tillsammans och det man gör.

4. För varje dag som går så kommer vi ju närmare beräknat förlossningsdatum, och det är spännande!

5. Självklart ska skolan bli rolig på det sättet att vi nu ska lära oss nya grejer, vi lämnar det mesta av det vi har gjort hitintills bakom oss och blickar nu framåt mot nya ämnen och mål.

6. Rutin, att veta när det är dags att gå upp, vilken buss man ska ta, vart man ska gå och vad man ska göra. Skönt.


Idag fick jag sova extra länge, Maria vaknade någon gång innan 7 tror jag, jag sov till 8, skönt att få den extra timmen eftersom jag brukar kliva upp runt 7 i vanliga fall. Nu sitter hon i köket och läser om sin förra graviditet, jag tänkte börja förbereda för frukost alldeles strax. Idag sänder vi ett extra hurra-rop till min svåger J som fyller 29 år idag, hipp hipp hurra till dig!

Nu är det banne mig dags för frukost, annars svälter jag till döds!

Över och Ut
PappaBjörn

Påskdagen, en LÅNG söndag!

Kategori: PappaBjörn

Okej, jag kan ärligt erkänna att jag inte gjort särskilt mycket idag, jag och Maria har spenderat större delen av dagen vid köksbordet, vi har spelat olika spel mot varandra på spelsajten king.com det verkar bugga en hel del men det var roligt i alla fall!

Har fortfarande förbannat ont i höften/benet/ryggen som jag skrev om i förra inlägget. Detta trots att jag har stretchat som tusan på flera olika sätt OCH tagit alvedöön! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra om detta inte släpper för det är ingen rolig värk att gå omkring med.

För en stund sedan åkte vi i alla fall till MAXI, de har ju snorbilligt godis just nu (2.90/hg) så vi köpte nästan ett kilo, samtidigt köpte vi tzatsiki, pommesfrites och lite annat smått och gott som jag knappt kommer ihåg trots att denna händelse inträffade för mindre än 45 minuter sedan.

Jag håller nu på att laga mat, det blir curry-stekt kycling med pommes, tomater och tzatsiki. Sen ikväll ska jag spela lite med min goda vän Keivan från Göteborg, för det har jag lovat honom i flera dagar nu utan att det har blivit av riktigt.

Hoppas inte ryggen mördar mig när jag sätter mig i datastolen bara.... kanske ska sitta kvar i soffan i köket där jag sitter nu, för här sitter jag faktiskt smärtfritt konstigt nog!!

Maria sitter och knappar febrilt på ett inlägg som hon valt att kalla "Den egentliga sanningen", jag blir lite nervös av både namnet och en del konstiga frågor och kommentarer som man hör... men jag får väl läsa det när det är klart och publicerat för omvärlden, så när ni kan läsa det så kan jag läsa det, dessförinnan har jag glutt-förbud på hennes skärm.

Nu ska jag vända på våra pommes, annars kommer de bli ojämnt tillagade.

Över och Ut
PappaBjörn

Idag, den första dagen i resten av vårt liv.

Kategori: PappaBjörn

Idag, en dag som alla andra, eller?

Jag vaknade vid 05:15 imorse, låg och vände och vred på mig bra länge, slumrade till med jämna mellanrum men väcktes lika kvickt igen. Just då kunde jag inte förstå varför, men nu när vi satt vid matbordet så kopplade jag plötsligt, ichias (eller hur fan det stavas). Det gör ont som fa-a-an, smärtan börjar precis ovanför höftbenet på vänster sida, om ryggraden, strålar ner i benet, det riktigt pulserar i låret till och från. Och som om det inte var nog med det så hugger det lixom till upp imellan skulderbladen med jämna mellanrum, som en reflex spänner jag då ryggen vilket bara gör det onda ännu värre och mer intensivt ända ner i tårna. tjohej vad kul!

Jag är dock glad att dessa besvär kom nu, och inte under praktiken, för hade jag haft såhär ont då hade jag inte kunnat jobba.

Efter ett tags vändande å vridande imorse så vaknade i alla fall Maria, vi låg å småbusade med varanda och hade det riktigt mysigt, sen blev det åka av och efter det så tog vi frukost.

Nu sitter jag här och inser att klockan är efter tio, jag har inte hört den galna schäfern skälla ännu så jag misstänker att det inte blir någon morgonpromenad idag, för i vanliga fall (de senaste dagarna) så har jag gått ner i trapphuset så fort jag har hört hunden och efter det så har vi promenerat mellan 4 och 12 kilometer. Men så verkar som sagt inte bli fallet idag utan jag får klara mig utan promenad, vilket nog är bäst för min rygg också.

Idag ska vi i alla fall ta ett "familjefoto" av lite annorlunda natur, vi kommer att använda mammas mage, händer och fingerfärg, tror nog att jag laddar upp det här när vi har knäppt färdigt. Det börjar bli dags så smått att börja ta lite mer magfoton så att vi kan se tillbaks på utvecklingen när magen väl är borta.

Jag ser väldigt mycket fram emot sommaren och framförallt mitten av Juli då vi är beräknade, jag har aldrig träffat krabaten som är där inne i magen, men jag vet att jag älskar henne/honom av hela mitt hjärta, jag saknar den och vill att den ska komma ut så att jag får hålla den i mina armar.

Från en sak till en helt annan så letade jag efter mitt halsband och armband, typ cubansk länk i nysilver, ville ha dem nu eftersom de har ungefär samma färg som minn förlovningsring men jag kan inte hitta dem någon stans... Undrar om de har blivit kvar hemma hos mamma. Får be henne snoka omkring lite där nere i lådorna och se om hon hittar något, jag menar, de kan ju inte bara försvinna hur som, och jag har inte använt dem på hur länge som helst, säkert 3-4 år sedan sist.

Nu ska jag slösurfa och se om jag hittar något roligt.

Över och Ut
PappaBjörn

The final count down!

Kategori: PappaBjörn

Happenings värda att lägga på minnet:

6
Dagar kvar tills min lillebror Tobias kommer på besök.

25 Dagar tills vi åker till västkusten och hälsar på familj och vänner.

30 Dagar tills lillan fyller 4 år.

67 Dagar kvar tills jag får "sommarlov" / sommarjobb på El & Energiteknik i Nyköping

99 Dagar kvar till beräknad förlossning.

135 Dagar kvar tills jag och Maria har varit tillsammans i ett år. <3



Bara så att alla vet, lixom.

Över och Ut
/PappaBjörn

Detta gör mig bara förbannad!

Kategori: PappaBjörn

Jag kollade aftonbladet för första gången på länge, jag har verkligen inte läst aftonbladet på några månader och tänkte att det kan vara intressant att kolla om det fanns några intressanta nyheter nu för tiden eller bara misär...


Detta är vad jag möts av: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14643564.ab


Upprörd är inte ens i närheten av vad jag känner.

/PappaBjörn

Påskfrukost och helgen som stundar!

Kategori: PappaBjörn

God morgon bloggen!

Än så länge har dagen vart så jädra grym, det började med att jag vaknade första gången vid 02:35 inatt, lillan ville att jag skulle bädda hennes säng. Det var inte mycket annat att göra än att yrvaken stappla sig upp och genom lägenheten, kasta omkring lite med täcket och sen säga god natt igen till lillskrutten.

Nästa gång jag vaknade var klockan 05:05, då var jag tvungen att pinka, och ge papper till lillan som nu hade vaknat för att uträtta sina behov, när vi hade kissat klart båda två satte jag på teven till henne och stapplade än en gång in till sängen.

Klockan 07:-nånting (vet inte riktigt vad klockan var) vaknade jag för sista gången idag, Maria ropade till lillan att påskharen hade lämnat ett brev på köksbordet.

Detta är vad som stod i brevet:

"God morgon och glad påsk!

Jag hade sååååå bråttom inatt i mörkret, jag snubblade på tröskeln och tappade ALLA mina finaste ägg!

Snälla Nathalie, hjälp mig hitta mina ägg igen!

Jag tappade 10 st små ägg, 2 gula, 2 lila, 2 blå, 2 röda och de sista 2 var gröna.

Hitta dem åt mig och samla ihop dem här i mitt äggställ!

PS. Hittar du alla 10 så får di en hemlig belöning! DS

Hälsningar
Påskharen"

And so the hunt begins, eller ja, lillan letade i alla fall tills hon hade hittat alla 10 ägg och samlat dem i ägstället.

ägg1

Nöjd skitunge.

Här är lite mer tydliga bilder på våga ägg som vi har färgat och sedan tatuerat, vanliga låtsastatueringar som man blöter ner och "duttar" fast på äggskalet.

ägg2

De ser väldigt glansiga ut, men är inte det egentligen.

ägg3

Jag är sjukt nöjd!

 

Nu är det dags för städning, och fin-fix för i eftermiddag kommer lillebror Tobias och Marias kollega på påskmiddag. Tobbe stannar ju självklart över helgen, man åker inte 40 mil för att bara äta middag, faktiskt. Efter städningen så ska jag ut å gå med grannarna och hunden, sen blir det duschen innan lunch. Fullt upp kommer det vara hela helgen i alla fall, sen i nästa vecka ska jag skriva anställningsavtalet för sommarjobbet på El & Energiteknik där jag har haft min praktik. Jag ska också hinna med att göra en bok till dem med alla (eller i alla fall några) av bilderna som jag tagit under tiden som jag praktiserat där.

 

Nu är det som sagt dags för städning!

Över och Ut

/PappaBjörn

Game on!

Kategori: PappaBjörn

Okej, så vi hade vår gårdsvärd här häromdagen, alltså han som är anställd av hyresvärden att hålla rent och snyggt runtomkring huset och som också sköter småfix inne i lägenheterna. Han var här av den enkla anledningen att jag har gnällt rätt mycket på rätt mycket olika saker sedan vi flyttade in, senast var det angående några lösa vägguttag (inte bra när man har barn som är klåfingriga, som de flesta barn är), en dusch-stång som var obefintlig, element som var dåliga, en spisplatta som uppför sig ytterst märkligt och obefintlig ventilation i lägenheten.

Så han kom hit i alla fall, för att fixa vägguttagen och dusch-stången (och spisplattan men det gick inte för vi skulle precis till att fixa lunch. Efter att ha fixat uttagen, eller ja, det ena uttaget, det andra skruvade jag dit själv, snabbare och bättre än vad han gjorde det, men i alla fall. Efter att ha fixat uttaget så gav han sig in i badrummet, borrade lite hål i väggen och skruvade dit den nya stången, han tog ner den gamla och lämnade den på badkarskanten, något annat som han också lämnade var riktigt mycket borrdamm och fotavtryck från hans leriga kängor, samt den gamla duschslangen och det gamla duschmunstycket. Så alltså när han gick var det skitigt som fan i badkaret och massa skit kvar efter honom runt badkaret, samt lite skrot.

Jag tänkte nu ringa till ovan nämnda gårdsvärd och ställa till det lite för honom, för jag tycker faktiskt att man städar efter sig, det gör jag när jag jobbar. Jag tänkte mig att samtalet skulle fortlöpa ungefär såhär: (B för mig och R för honom (Ronnie))

B: Tjenna det var Björn här på (min adress)! Hur är läget?

R: (förmodligen) Jo det är bara bra, kan jag hjälpa dig med något?

B: Ja faktiskt, jag tänkte ringa och boka en tid med dig, när är du hemma?

R: Hemma? (antagligen något konfys)

B: Jo tanken jag hade var att jag skulle komma över till dig och gå lite i ditt badkar med mina smutsiga kängor, borra lite i din badrumsvägg utan att foga efteråt så att fukten kan tränga in och förstöra väggen, sen tänkte jag lämna kvar lite skit hos dig som jag inte vill ha med mig när jag går. (tid för eftertanke)

R: (troligtvis) Ehh.... jaha?

B: Jo och du behöver ju inte ta fram dammsugaren heller, för jag har inte tänkt att städa efter mig, för det gjorde ju faktiskt inte du när du var hemma hos oss sist heller. Så jag tänkte ett öga för ett öga ungefär...

R: Men?.... (förvirrad nu antagligen)

B: Jo, men ska vi säga imorgon runt lunch? Har du lika bra ventilation som vi har så landar väl byggdammet antagligen i din ärtsoppa.

R: ...?

B: Bra men då säger vi det! HEJ!


Jag säger inte att jag är bitter, men tänker man inte längre än vad näsan räcker så får man stå sitt jävla kast.

Game on!
Över och Ut
/PappaBjörn

Spooky dröm

Kategori: PappaBjörn

Jag hade en väldigt skum dröm inatt, jag tänkte att jag skulle försöka berätta vad som hände i drömmen, men det kan bli lite svårt. Drömmar har ju en tendens att fastna väldigt dåligt i minnen men just denna satte sig rätt så hårt ändå...


Allting började med denna krabat:

En krabat som kom till mig i en dröm inatt...


Jag går på en gräsmatta, vet inte vart jag är någonstans, men gräsmattan är enorm, jag ser ingenting annat än just denna gräsmatta. Efter att ha gått omkring en stund (vet inte hur länge men det kändes som en halv evighet) så hör jag ett ljud, jag ser mig omkring men ser inget, jag går åt det håll som jag tycker att ljudet kommer ifrån, så plötsligt hör jag det igen, närmare den här gången.

"Det är viktigt att köpa katt!"

Självklart börjar jag bli rätt fundersam nu, jag tänker tanken att "det måste vara en dröm" men det gör ju ont när jag nyper mig i armen, så jag är nu rätt säker på att jag hamnat i någon annan dimension.

"Det är viktigt att köpa katt!"

Seriöst!! Jag ser mig omkring, ser ingenting men ljudet är nära och tydligt, jag tittar ner på marken, och där på min skospets sitter den lilla figuren som jag målat här uppe. Den är faktiskt även i drömmen av blyerts, men självklart är den inte platt på ett papper utan den är på riktigt (hur riktigt något nu kan bli i en dröm).

Jag kommer bara på en vettig sak att göra, jag går och frågar Petter (ja, den svenska rapparen) vad fasen den lilla bollen menar med att det är viktigt att köpa katt. Väl framme hos Petter, ja, klart att jag vet vart han bor någonstans, går jag rakt in och säger helt casual "Du, jag hittade en liten grej som snackar om att det är viktigt att köpa katt, jag tänkte att du kanske visste vad han menar?" (vid det här laget är jag ganska säker på att jag drömmer, men det gör FORTFARANDE ont när jag nyper mig i armen)

Petter är förståss helt lugn i situationen, han fattar precis vem jag är och vad jag gör i hans vardagsrum med en liten figur av blyerts i handen.

"Det är viktigt att köpa katt!"

Bollen börjar sakta gå mig på nerverna speciellt eftersom jag inte fattar ett dyft av varför den säger som den gör och varför jag står i Petter Alexis vardagsrum, varför han bor i ett plåtskjul, varför jag är i portugal (för det vet jag tydligen att jag är) och varför i helvete det är viktigt att köpa katt??

Ungefär nu fattar jag att drömmen har spårat ur men trots allt så sticker jag och Petter iväg på en jakt på en katt att köpa, och när äventyret tar vid och det börjar bli intressant så vaknar jag.


Så vad har jag lärt mig idag/inatt?

Ja inte fan har jag tänkt att köpa någon katt i alla fall!

 

Över och Ut

/PappaBjörn

Bra dagar...

Kategori: PappaBjörn

Det är svårt att blogga när man inte jobbar tycker jag, det kan bero på att dagarna passerar på ett helt annat sätt, jag vet inte men jag tror det, jag har inte samma behov av att blogga nu som när jag jobbar, konstigt nog.

Idag har jag haft många underliga saker på huvudet, ost, ärtsoppa & kok-korv, alla dessa saker har jag haft på huvudet på grund av min älskade sambo, som har busat en hel del idag. skitkul faktiskt. Roligast av allt är att hon fick igen, genom att lillan gråt-snöt sig i ansiktet på Maria, det var riktigt roligt, jag kunde inte sluta skratta faktiskt.

Mr. Hoff har vart här med dotter idag, käkat äppelpaj med hemmagjord vaniljsås, SÅ JÄVLA GOTT! bara säger.

Nu är det kväll. Jag har gjort påskskinka och har "smakat" på den två gånger... den var god, jag är hungrig... fortfarande... alltid. typ.

Jag borde inte äta mer, och jag har halsbränna... som vanligt... trist. sova hjälper för att få bort det.

Idag var vi på MVC och tog lite mått på magen, lämnade lite prover och lyssnade på fostrets hjärta, lillan var med och var faktiskt duktig, sen var vi ner på apoteket, inte lika duktig, men vi hade ett litet samtal ute i foajén och det verkade som att hon fick in budskapet av det jag sa.

Sen var vi på en liten lekplats mitt i enstaberga, det kom ut en liten kille (1 år) å hans mamma som lekte med oss en stund. väldigt trivsamt. Sen spårade lillan ur lite. men men sånt händer.

Imorse var jag ute å gick med Hoff och Bosse, det ska bli en morgontradition hade jag tänkt, fast imorn går det inte för då ska jag ha lillan när Maria åker till sin diab-sköterska, fast jag kanske kan ta henne i vagnen... jaja vi får se.


Nu ska jag ta de lugnt, kanske äta mer skinka, kanske en losec... sen sova..

Över och Ut
/PappaBjörn

Måndag morgon.

Kategori: PappaBjörn

Vaknade inatt av en hysterisk liten som var rädd för Ursula (bläckfisken från den lilla sjöjungfrun), fick städa ur spjälsängen som vi knappt behövt använda till henne förrns nu, hon gick å la sig och somnade utan problem, imorse fick vi väcka henne då hon låg och sov så gott.

Nu är frukosten avklarad och vi ska iväg till dagis på ett litet möte, sen ska jag ringa IBIMRI (mitt distansjobb) och fråga varför jag inte fått varken lön eller lönespec från dem.

Sen får vi se vad som händer i eftermiddag. Något roligt hoppas jag.


Dagens Pepplåt: MGMT - Kids

Dagens förhoppning: Att snön smälter undan och det blir varmt igen

Ser fram emot: Promenaden hem från dagis, ska bli skönt att röra på sig lite.

Film jag tänkt att se: Ink (halvpsykotisk skum film som enligt min bror ska vara sevärd)

Film som inte går att förstå: Funky Forest (jätteskum, men se den ändå, fattar ni vad den handlar om så förklara det för mig!)

Vill göra: Gå på stan, låter kanske konstigt men jag känner för att irra omkring planlöst utan egentligt mål, faktiskt.




Över och Ut (For now)
/PappaBjörn

Om vi förlorar varandra här i vimlet...

Kategori: PappaBjörn

...så minns att jag står bakom dig. <3

SMS-inlägg

Kategori: PappaBjörn

imag0377 (MMS)

Söndag i sängen...

Kategori: PappaBjörn

...eller typ i alla fall

Jag är så förbannat trött idag! Men det var trevligt som fasen igår i alla fall!

Fröken H och "psykopaten nedanför" som han kallar sig själv, var här på besök, vi käkade hamburgare och drack kaffe, väldigt trevlig kväll all in all, sen somnade vi och sov gott väldigt tidigt.

Idag vaknade jag 06:55, Nathalie satt i soffan och sjöng, så jag gick upp och satte på teven åt henne, sen fixade vi frukost efter ett tag, jag har pratat i telefon större delen av dagen, men jag har klarat av Farfar & Farmor, min kusin, min ena bror, en av mina bästa vänner från göteborg och pappa. Kul att höra vad alla har för sig nu för tiden!

Nu är fröken H här igen och lånar tvättstugan, för jag har inte kopplat in hennes tvättmaskin ännu, det får bli i veckan.

Trökigt inlägg, men har inget att skriva direkt.

Över och Ut
/PappaBjörn