PappaBjörn

En blogg om mitt liv och det som snurrar i huvudet på en blivande pappa...

Har du?

Kategori: PappaBjörn

Har du stått en hel arbetsdag och tittat på en man 50+ som leker med en grävmaskin? Har du det så vet du precis hur min dag har varit! Har du inte det? Grattis, inget som är att rekommendera, OM du inte har tänkt att ta självmord genom uttråkning då förståss. Fick jag köra? Nej, det var nåt om försäkringar och så vidare, han såg förskräckt ut så fort jag rörde vid maskinen.

Sen träffade jag älskligen och lillan i stan, det gjorde min dag mycket bättre, älskligen sover i soffan, och det behöver hon. Lillan sover i sin säng, det behöver vi alla, VERKLIGEN!

Imorn händer det mycket, nej massor! Min bättre hälft med bihang åker till Skövde, min bror kommer hit, jag ska fixa ett busskort, och redan där höll jag på att tabba mig för jag har redan lagt ner det andra kortet i M's plånbok. Tack bloggen för att du påminner mig! Sen var tanken att jag efter praktiken också ska hinna med att diska, tvätta och städa också. På söndag kommer mina små änglar hem igen och då ska allting vara rent och fint hade jag tänkt.

Nu ska jag väcka min älskling trots att det skär i hjärtat på mig. Hon har lite att göra inför imorn, jag har i alla fall tagit fram hennes busstid och mitt busskort. :D


//PappaBjörn

Trött igen.

Kategori: PappaBjörn

Okej, ni som läser, vilka ni nu är, kanske minns att jag skrev igår morse ungefär samma tid som nu att jag var trött, jag sov dåligt natten till igår, vaknade ofta, vände och vred på mig och kom inte riktigt till ro i kroppen. Det var jobbigt för gårdagen blev lite som i ett töcken eftersom jag var ganska trött framåt lunch...

Idag kommer inte bli bättre, idag kommer faktiskt bli sämre, utan att gå in på detaljer så kan jag säga att jag sovit extremt dåligt inatt, snudd på inget alls. Så vi får se hur länge jag orkar på jobbet innan jag tappar uppmärksamheten totalt och bara glider med och hoppas att jag inte gör mig själv eller någon annan illa på grund av min trötthet.

Nu får det bli en alvedon, sen ska M få en puss i pannan innan jag glider iväg till jobbet. Önska mig lycka till och skicka mig all energi ni har, för just nu går jag på reservkraft!

/PappaBjörn

Fredrik Backman, eller, mannen som åt upp storsjöodjuret.

Kategori: PappaBjörn

Jag läste Fredriks krönika om Sveriges största hamburgare, jag blev imponerad, jätte.

Vill du också bli imponerad så läser du här: http://cafe.se/kolossen-fran-ytteran-%E2%80%93-jakten-pa-sveriges-storsta-hamburgare/

Vill du hellre läsa andra saker som Fredrik har skrivit så läser du här: fredrik.cafe.se

Nu hade i alla fall jag tänkt att vika kläderna som jag skrev att jag skulle vika förut... istället för att göra som jag skrev så drog jag igenom en omgång disk, fixade så att lillan fick i sig mat och nattade henne. Sen spelade jag en League of Legends match, det gick bra men den drog ut på tiden lite längre än vad de brukar. MEN som sagt, jag ska vika kläder, så nu får ni klara er utan mig!


//PappaBjörn

Händelserik dag!

Kategori: PappaBjörn

Imorse hämtade jag ju all tvätt i tvättstugan innan jag åkte till jobbet... Den ska jag snart vika å lägga in där den ska vara, jag ska bara vila först, och ge er en uppdatering på vad som hänt idag, massor känns det som!

Åkte till jobbet imorse, hoppade av i Bergshammar som vanligt och tog bilen med Mange in till kontoret. Drog igång en kanna kaffe, drack en kopp och väntade på resten av gänget. 07:10 ringer Håkan ( vi börjar 07:00) och meddelar att han är sen och kommer in "fram emot lunch" (det är Håkan som är chef...) men att vi kunde "bränna på" som vanligt.

På svenska betyder det att vi ska åka ner till electroscandia, köpa på oss material och sedan sticka iväg för att göra klart i den urbrunna lägenheten. Fram till lunch så var det verkligen inte min dag, skit som rasar ner i ansiktet på mig när jag står/sitter/ligger och spikar fast kabelrör med spik-klammer, flisor som sticker mig i händerna, målarn lämnar våta fläckar efter sig som man kladdar ner sig på och halkar på...

Vi är nu uppe i över 1200 meter kabel som är utbytt i lägenheten nu, och vi har två rum kvar innan lägenheten är helt färdigdragen. Drog tillbaks till kontoret för att äta lunch, då ringer Maria, och vi måste åka in till mödravården akut eftersom hon har kramper i magen och i ryggen, jag blev kallsvettig på två röda, väldigt nervös och orolig. Mange körde mig till City Gross och jag satt tyst hela vägen och ville bara vara framme snabbare. Mötte upp med Maria och körde till lasarettet, fick träffa en otroligt sympatisk, glad och trevlig gynekolog, hon kollade med ultraljud eftersom Maria berättade att hon under ett par veckor haft problem med kramper i magen, speciellt på nätterna. Efter lite undersökningar och provtagning fick vi i alla fall reda på att det inte var något allvarligt, kramperna om natten är troligtvis livmoderhalsen som tränar sig på sammandragningar...

Efter lasarettet var vi båda trötta och hungriga så vi tog en sväng till McDonalds, jag testade deras tillfälliga burgare som jag inte ens minns namnet på, nåt amerikanskt i alla fall, den smakade typ ingenting men var stor och mättande, som tilltugg fick jag friterade potatisskivor kryddade med salt och peppar, de däremot var jättegoda!

Till slut så tog vi oss därifrån, åkte och kollade trycket i däcken, det känns konstigt när man kör men däcken hade jämna fina värden så det är något annat, tur att bilen i övrigt är i bra skick så att vi kan sälja den nu utan dåligt samvete. Tankade några liter också innan vi köpte godis SEN hämtade vi lillan på dagis och åkte hem.

Nu till slut är vi hemma, tillfälle att vila lite!

För en stund sedan morrade älsklingen lite åt mig att "det är faktiskt min dag idag, hur kunde du glömma det?" Så grattis på namnsdagen Maria, du är min ängel!

Trött!

Kategori: PappaBjörn

Nu är det alldeles strax dags att gå till jobbet... Gud va trött jag är, om man korsar en koala med en sengångare så får vi min ungefärliga arbetskapacitet för tillfället. Huvudvärk som skriker åt mig att det inte är humant att sätta igång å jobba efter så lite sömn som jag fått inatt... Har vaknat oavbrutet, jag kollade helt seriöst på klockan var 20e minut.

I alla fall nu är det dags att klä på sig kläderna, som jag för övrigt just hämtat ur tvättstugan, sen ska jag ut i kylan och hoppas på att bussen kommer i någorlunda tid.

Slit och släp! =)
/PappaBjörn

Full fräs!

Kategori: PappaBjörn

Vaknade kvart i sex imorse, bussen går fem över sex. Hade det inte vart för pyret så hade jag inte kommit upp i tid. Hon hjälpte mig att ta fram både lunch och frukost så att jag fick med det till jobbet. Kom iväg till bussen som för en gångs skull kom i tid, och det var skönt för det var 12 minusgrader ute.

Väl på jobbet tog vi en kaffe och sen drog vi iväg på vårt första jobb. En urbrunnen lägenhet där vi håller på att dra om all el, lägenheten är på ca 130 kvadratmeter, 5 rum och kök, plus 2 badrum. Alltså jättestor! Vi påbörjade jobbet i fredags och med lite tur så avslutar vi det imorgon eller senast onsdag, då ska all el vara omdragen, dosor, knappar, kontakter osv skall vara på plats och vi ska ha städat ur.

Sen blev det i alla fall lunch, torskgratäng med potatis/morots-mos och kaffe till efterrätt. Sen drog vi iväg på nästa jobb, där fick jag stifta bekantskap med "snål-bengt", känd bland alla Nyköpings elektriker som en riktig skräck. Istället för att ta in något dyrare ( = hög kvalité) material från oss som arbetar så går han och köper pissbilliga saker på biltema och claesohlson ( = skitdålig kvalité) som vi sen MÅSTE sätta upp.

Problemet här är att när vi sätter upp snålbengts billiga skitutrustning så knakar det i plasten och allting spricker, det har dålig passform och vi kan inte lämna någon garanti på jobbet vi utför. Så ett råd till er där ute som hyr hantverkare, låt dem beställa det som behövs, snåla inte å köp själv om ni inte vet var/vad ni ska köpa!

Efter jobbet åkte jag med Mange till willys där jag mötte upp med resten av min lilla familj, vi handlade och åkte hem, nu har vi ätit middag och lillan har pratat med sin farmor. Snart ska min älskling åka till jobbet och då lär jag gå och lägga mig rätt så omgående, är helt slutkörd idag.


/PappaBjörn

Det är rätt otroligt egentligen.

Kategori: PappaBjörn

Jag ska bli pappa, det är rätt otroligt egentligen. Jag träffade M i augusti förra året, det är 6 månader sedan. Vi har hunnit med en jädra massa tillsammans redan.

jag har blivit antagen till KY-elteknik, för att bli någonting i framtiden, jag har flyttat från Göteborg till Nyköping, en flytt på närmare 40 mil, sen har vi tillsammans flyttat från Nyköping till Enstaberga. Vi har förlovat oss, planerar att gifta oss sommaren 2013 och störst av allt är som sagt att vi ska få barn tillsammans. Det är faktiskt smått otroligt faktiskt. Inte alla kan skryta med att de ska bli föräldrar.

Det finns ingen som är så vacker som M är, ingen som är så snygg, söt eller rolig heller. Jag är så otroligt glad över att det blev vi två, eller tre på väg att bli fyra snarare, jag är ju redan extrapappa åt en jättesöt treåring också. Jag är verkligen stolt över vår familj, skryter om familjen så fort jag får chansen. Berättar om allt roligt vi gör tillsammans och hur mycket jag ser fram emot att bli pappa!

Imorn är vi i vecka 20, då har halva tiden gått, det känns som att vi nyss fick reda på att vi skulle ha barn men redan så har halva graviditeten passerat, detta har varit det snabbaste halvåret i mitt liv!

Jag kan inte beskriva hur mycket min familj betyder för mig, jag kan inte sätta ord på hur mycket jag älskar dem.

Min familj <3 så söta att jag smälter!

Min fästmö.

Kategori: PappaBjörn

Visst är hon snygg??!!!

Kategori: PappaBjörn


Hon är MIN!
@-->-->--
<3<3<3<3<3<3<3

Fick klippt mig igår. Fruktansvärt skönt!

Kategori: PappaBjörn

imag0245-1 (MMS)

Så nu är man kortklippt igen, har faktiskt saknat det!

Inför helgen blogg.

Kategori: PappaBjörn

Jaa, vad ska man säga? Jag började dagen klumpigare än vanligt, somnade på bussen så att jag passerade min kollega som jag brukar åka med flera hållplatser, han fick komma och hämta mig på statoil...

Tanken var att vi idag skulle ägna hela dagen åt ett stort projekt, nämnligen att dra om all elen i en 5-rummare på grund av brandskada, 130 kvadrat minst. Istället blev vi skickade till ett vattenskadat ruckel mitt i skogen, där skulle vi dra ner EN kabel från ett källartak... det tog 45 minuter att köra dit, 10 minuter att göra jobbet och 45 minuter att köra tillbaks in till stan. JÄTTEKUL, verkligen! *mummel gruff groll*

Efter det tog vi frukost, sen åkte vi och shoppade lite på electroscandia, efter deeeet så åkte vi för att börja med lägenheten som vi egentligen skulle påbörjat typ 2-3 timmar tidigare. Väl där inventerade vi läget, skruvade loss varenda kontakt och knapp från tak och väggar, drog ur alla gamla sladdar och drog i nya sladdar. "skrotet" från övervåningen fyllde två plastpåsar, en med bara sladd (koppar är ju faktiskt dyrt) och en med bara doslock, kontakter, knappar osv...

Sen när arbetsdagen var slut fick jag skjuts till McDonalds där sambo med dotter samt före detta kollegan H satt och åt lunch, så jag åt också lunch, jag menar, man tar tillfället i akt att äta när man är på en restaurang. Efter lunchen drog vi iväg till arbetsförmedlingen, M skulle på möte och jag skrev ut mitt CV. När M var klar på mötet stack vi till Skobes där jag sökte sommarjobb, ja redan, har du inte sökt så är det snart försent! Vidare från skobes till Willys, handlade lite och stack hem, väl hemma rakade jag skallen (nu är jag kal och det är skönt som fasen!) under tiden som M lagade torskgratäng i äggsås med potatis och mototsmos. Nu är jag proppmätt och tänker inte göra många fler knop idag.

Fast jag måste gå ut i köket för jag är fasligt sugen på att smaka på marabous nya chokladkaka som de säljer under begränsad tid, Choklad & Saltlakrits. Tror att det är en höjdare alltså. Men inte nu, det tar vi när lillan sover.

Nu tar jag helg, och händer det inget magnifikt eller storartat i helgen så tar nog bloggen helg också.


Tjipp!
//PappaBjörn

Tunga lyft.

Kategori: PappaBjörn

Idag har vi fått upp ALL plywood på insidan av vårt utbygge på jobbet, det som var ett skal när jag började för snart 3 veckor sedan är nu farligt nära färdigställd verkstad. Totalt har jag lyft över 700 kg plywood idag. Sen har vi satt majoriteten av allt gips, som sagt, snart är verkstaden klar, 850 kilo gips har jag skickat upp längs väggarna. Det är rätt så lätt att förstå att jag är mör.

När jag kom hem tog jag ett bad, sen vankades det pannkakor och soppa, låter det underligt? Det var kalasgott! Nu efter maten tog jag ett ryck för jag hade gett mig fan på att jag skulle hitta min sambos bank-dosa som vart borta nu i över en vecka. Den försvann i köket MEN återfanns ovanpå ett fotoalbum, i bokhyllan, i vardagsrummet.

Nu är jag i alla fall mätt, ren, mör och nöjd med dagen som har gått.

Sambon har haft ett helvete med flertalet olika samtal idag, men förhoppningsvis tar det skruv med tanke på vem hon har pratat med och vad samtalet har handlat om. Jag tror och hoppas att det blir bättre på grund av detta i alla fall.

Nu ska jag läsa en bok för lillan, sen ska jag vila, för ärligt talat så är jag helt slut.

Tjipp!
/PappaBjörn

Kvällsbloggin'

Kategori: PappaBjörn

Nu har jag diskat, det är faktiskt skönt att diska, lugnande och självbelönande. Man ser hur disken går från ena sidan av diskbänken, smutsig, ner i ett vattenbad, vidare upp i mina händer och slutligen placeras det REN disk i ett diskställ, nästan som om det vore ren magi. Skämt åsido, det är avslappnande att stå å gnugga skit från tallrikar och bestick, i vanliga fall, idag var det mest jobbigt för jag har fortfarande ont överallt och jag är fortfarande frusen i benmärgen. Lillan tittar på barnprogrammen och Fröken M ligger och sover, hon har vart trött hela dagen idag så det är lika bra att låta henne sova en stund. Nu ska jag bara slappna av resten av kvällen! /PappaBjörn

Somliga dagar...

Kategori: PappaBjörn

Är roligare än andra, idag har vart RIKTIGT slitigt, imorse fick älskligen extra många pussar, efter det gick dagen bara utför, kom till jobbet 07:00 som vanligt, bussen var 10 minuter sen, som vanligt. Drack kaffe och gjorde upp dagsplaneringen. Jag och Mange fick vackert bege oss till en kund för att i närmare 6 timmar stå ute och göra elarbete i snålblåst samtidigt som det regnade småspik, har fortfarande ont i lederna för att händerna tagit så mycket kyla och stryk idag. Det är självklart sådant som man får räkna med när man väljer ett hantverkaryrke, det är jag helt med på men just idag var jag inte direkt villig till detta. Kopplingen i elcentralen, som självklart satt på den blåsigaste sidan av huset, gick till en början bra, men rätt så snabbt så upptäckte vi ett fel som kunde slutat riktigt illa, det var felkopplat på ett sånt sätt i centralen att jordfelsbrytaren var förbikopplad och det strömmade över 400 volt i vägguttagen istället för 230 som det ska vara. Efter att vi hade rett ut den lilla fadäsen jobbade jag på i bra takt med resten av centralen, sen gick vi till skalet av vad som skulle bli ett pumphus så småningom, vi satte lysrör och kopplade ännu mer central i kylan, nu blev det inga fel som tur var men det var trångt och jävligt i alla fall. Skulle upp för en halvfärdig vägg, ner för väggen på andra sidan och dra kabel på stenvägg jag hade 10 centimeter till godo åt varje håll för precis bakom mig hade jag en stor cistern med MATOLJA! Timmarna gick väldigt långsamt idag och jag har verkligen sjukt ont i varenda led i hela kroppen, känner mig utsliten och hängig, BLÄ på allt! Nu vill jag bara gotta ner mig i soffan å värma mig bredvid min sötnos. Men först får det bli att diska upp efter en god korvstroganoff-middag. giggety-giggety-giggety-that's-all-folks! /PappaBjörn

Kaffe...

Kategori: PappaBjörn

Injeceras intravenöst omgående för bästa effekt. TRÖTT!

15 minuter tills bussen ska gå...

Kategori: PappaBjörn

Då vaknar jag av att larmet tjuter, det visar sig att jag stängt av det första larmet i sömnen. Sen som fasen flyger jag upp ur sängen, drar på mig kläder och kastar ner en lunchlåda i väskan, innan jag vet ordet av så är jag på väg till bussen och jag kom ta mig fan i tid trots att bussen var i tid, vilket den aldrig är i vanliga fall.

Senare fick jag ett surt sms från min älskade fästmö: "Ingen lampa släcktes, dörren lämnades olåst trots att en naken, gravid o hispig tjej sover & det värsta av allt INGEN puss!!!" jag skämdes ganska mycket men jag var så fruktansvärt stressad att jag inte hade en tanke på allt det, men jag brukar alltid ta mig tid att gen henne en puss innan jag går. Det misstaget ska jag aldrig göra om igen.

Väl på jobbet så åkte vi till en kund som hade problem med sin tele-ledning, han kunde varken skicka eller ta emot fax, det visade sig att uttagen som ska ha konstant 50V likström inte ens gav utslag, så vi var tvungna att ringa telia för att få ut en installatör då vi inte får gräva i deras skåp.

Tillbaks till kontoret och resten av dagen har vi gjort ett jävla jobb i att dra massa kabel, spika klammer, borra i väggar och sist men inte minst plasta insidan av väggarna så att vi kan sätta upp innerväggarna. Det börjar verkligen likna den verkstaden som det ska bli och jag är stolt över att ha varit med under konstruktionen. Manligt? ;) Det tycker jag i alla fall.

Kom hem till en underbar mysig sambo som antagligen haft björn-abstinens hela dagen, efter kramar och mys sitter hon nu i badet, jag funderar på vad vi ska göra till middag och vart fasiken hennes bankdosa har tagit vägen, ena dagen sitter hon med den i köket, nästa är den väck å går inte att hitta någonstans i hela lägenheten. Hennes förlovningsring var borta i över en vecka innan hon hittade den, men vad jag är glad att hon har hittat den igen, fick ont i magen när hon sa att den var borta.

Det är så mycket som händer nu, stressigt och jävligt, men jag tror att vi börjar få det att gå på rätt håll nu. Verkligen.

Igår var vi på ultraljud, 19 veckor gammal är den lilla krabaten så på måndag är det halvlek, det var helt magiskt att se den lilla krabaten studsa omkring där inne, stor som en mango tydligen, jag har mycket att lära innan jag är en fullfjädrad pappa, men det är väl lite det livet handlar om, att lära och kunna föra vidare vad man lärt sig till andra. Vi fick ett par fina bilder, ska lägga upp dem och skriva någon rad om dem, det som verkligen bet sig fast i mig och som gör att jag nu kommer vakna med längtan och ett leende på läpparna varje morgon är att sista bilden vi fick se på monitorn var när den lille/a gjorde tummen upp som för att signalera: "Här är allt toppen, jag mår bra!"

Nu så blir det dags att ta itu med disken, allt för att underlätta för mamman till mitt blivande barn! <3

Bye for now.
/PappaBjörn

Hur är man säker på att man gör rätt?

Kategori: PappaBjörn

Jag är ganska ny i papparollen, i ett halvår har jag bott tillsammans med min älskade och hennes dotter på snart 4 år, jag älskar båda två. Ibland undrar man dock om man gör rätt, nu vid lunch hade jag (återigen) problem med lillan, hon vill inte äta, säger att det är äckligt och att hon inte vill ha, hon knuffar undan tallriken så att maten sprids över hennes del av bordet, jag är tålmodig, lägger tillbaks maten på hennes tallrik, säger att hon allt får sitta kvar tills hon har smakat åtminstone...

Detta fortsätter en bra stund innan hon börjar säga väldigt fula saker som man inte förväntar sig att ett barn ska säga, inga svordomar alltså utan mer hot, saker som kommer hända för att jag är elak. Jag säger till henne att hon har en taskig attityd och att om hon inte skärper till sig så får hon parkera i sängen tills hon är snällare.

I detta läge är jag osäker på om jag är en bra "pappa"/förebild, hur ska man göra för att på bästa och mest passande sätt kommunicera utan att bestraffa för hårt?

Hjälp?

Någon?

Nöjd med min design, eller, kaffe med selektiv verkan.

Kategori: PappaBjörn

Äntligen, efter rätt så många timmars pillande så har jag lyckats bli relativt nöjd med min design. Visst finns det lite små skavanker här och där, bakgrunden är inte helt rakställd med resten av sidan osv men i alla fall, jag är nöjd.

Nu sitter jag och fördriver tiden, väntar på att klockan ska bli efter 11 så att jag med gott samvete kan börja spika kabel-klammer och gå ner till grannen för att se om det är okej att jag använder tvättstugan trots att det är en tvättstugefri dag...

Tror ju självklart inte att det är ett problem men det är ju snyggast att fråga, så att man inte mot all förmodan sabbar den grann-relation som vi har idag.

Två koppar kaffe idag på morgonen för övrigt, det var gött men jag blir ju inte pigg av det. Irriterande må jag säga, om jag dricker kaffe klockan 7-8 på kvällen så förskjuts min möjlighet att somna med åtskilliga timmar, och då menar inte jag att jag har svårt att somna vid 22-23 utan att jag ligger och vrider i sängen som en borrmaskin 02-03 med hyperaktiva tendenser.

MEN när jag vaknar i normal tid, känner mig lite trög och kokar en kanna kaffe (2-3 koppar) så kan jag halsa den kannan utan att det över huvud taget verkar ge någon slags signal till frontalloben om att det är dags att slå över i fulltrycksturbo. Så jag får fortsätta dagen som en lobotomerad zombie och se om jag kommer igång öht idag.

Ta bort reklamen utan PRO på blogg.se

Kategori: PappaBjörn

Okej, det är väldigt enkelt, följ min beskrivning så kommer ni slippa irriterande reklam som lägger sig mellan era blogginlägg utan att ni behöver betala en krona för det.

Först öppnar ni "Design"
Därefter "Redigera stilmall"
Lägg in följande text under stycket som heter "body":

iframe {
height: 1px;
width: 1px;
}

när ni har lagt in den texten kan ni trycka på "Förhandsgranska", bläddra ner förbi ditt första blogginlägg, har du gjort rätt så kommer det inte synas någon reklam innan nästa inlägg.

Spara så har du precis blåst blogg.se på en massa pengar helt lagligt.

Vi kom till porten...

Kategori: PappaBjörn

där mötte vi grannen som skulle ut med sin hund, när vi sa att vi skulle iväg och köpa pulkor replikerade han "Nej för fan, gör inte det." och flög iväg upp för trappen igen, ner igen och vidare ner i källaren, han sa åt mig att följa efter och innan jag visste ordet av så hade jag en pulka i ena handen och ett tefat i den andra.

Vi åkte förvisso ändå in och köpte en pulka till eftersom "mormor" behöver en också till när lillan är hos henne eller liknande.

Vi klev av och tog en skön promenad bort till ÖoB, det tog ca 15 minuter att promenera, sen gick vi omkring i butiken och hittade lite smått och gott, nu äntligen fick jag köpa mitt efterlängtade kaffe så ska snart sätta på en kanna. Ska ner å tacka grannen, hunden får en dragleksak och grannen får låna min musiksamling och se om han hittar något han tycker om.

Sen får vi se om dagen har fler äventyr i siktet.

Fredrik Backman på Café skriver oftast roliga saker som får mig att skratta...

Kategori: PappaBjörn

men saken är att han idag berörde, djupt, jag vet inte om det är för att jag har ett hjärta eller om det är för att jag är på väg att bli pappa och verkligen kan relatera till vad det är han skriver... jag tycker i alla fall att alla borde läsa detta inlägg i hans blogg: http://fredrik.cafe.se/simpla-ord-om-en-bra-grej/ sen skadar det ju faktiskt inte om ni läser fler av hans inlägg, han är skitrolig, verkligen!


Nu ska vi ta bussen till stan å köpa pulka till lillan, sen får vi se vad som händer.

Ny dag med nya äventyr...

Kategori: PappaBjörn

Jaaa, vad ska man säga? Det händer ju alltid nåfot som förgyller vardagen, eller?

Nu har jag avklarat två veckor på praktiken, Maria har landat i vecka 18 i graviditeten, magen växer och hon blir bara vackrare för varje dag som går.

Strike 1: 20 minuter innan bussen skulle gå klev jag upp ur sängen imorse, ändå hann jag:

* Klä på mig
* Ta deo
* Göra frukostmackor
* Lägga ner lunch
* Ta på mig ytterkläder och faktiskt komma till bussen i tid, 2-3 minuter innan bussen skulle gå till och med.

Strike 2: Bussen kom 13 minuter sent.

Kommer till jobbet, drar i mig två koppar kaffe och sen iväg på första jobbet, vad är första jobbet? JO:

Strike 3: Demontera golvvärme, SOM REDAN ÄR DEMONTERAD!!!

kopplar om lite säkringar i centralen för att göra det hela aningen säkrare, tillbaks till kontoret. Nu har vi inga fler inbokade jobb idag, men vi fixar i påbyggnaden som står halvklar, isolerar en vägg,

Strike 4: Slänger upp resten av isoleringen på innertaket, hälften ramlar ner, PÅ MIG, kliar överallt och fastnar i kläderna.

Slänger till sist upp resterande virke som blivit över ovanpå innertaket också. Städar ur ordentligt så att det börjar likna en lokal och inte bara fyra väggar, tak och massa skit i mitten.


Min älskade Maria ringer och mår inte riktigt bra, så jag åker faktiskt hem tidigare, vi hade ändå inget mer planerat så chefen tyckte inte att det spelade någon roll heller.

Går till bussen för att möta Maria i stan,

Strike 5: bussen är än en gång över 10 minuter sen.

Resten av dagen går bra fram tills nu ikväll, vi drog till Jönåker för att hämta ut ett paket och tanka bilen.

Strike 6: Automaten tar inte sedlar
Strike 7: Ingen av oss har pengar på kortet
Strike 8: Ska låna av Mamma, hon är inte hemma, ringer styvpappa Anders, som inte lyckas med överföringen
Strike 9. Märker att jag inte ens har kortet med mig...

Lösning, Maria får låna pengar av sin mamma istället... vi kom hem till slut och nu står det en järngryta å puttrar lite kalops på spisen, det ska bli såååååååå gott!

Börjar bli riktigt hungrig, tur att maten snart är klar :D

På måndag är det ultraljud! Det ska bli skithäftigt att få se vår skapelse igen, blir rörd bara jag tänker på det! <3
Kan knappt bärga mig tills dess, innan det ska vi på ett möte som känns lite jobbigt på lillans dagis... det är jag inte lika peppad inför.

Imorn blir det i alla fall en ny dag med nya möjligheter, och jag hoppas att den kommer bli bättre än idag, för nu är jag trött å hungrig.

Pöss Hajj!

Titta inte på mig sådär...

Kategori: PappaBjörn

...Nej, det gick inte optimalt med städandet.

Det började bra med att jag inventerade lägenheten, sen plockade jag ut lite olika saker i hallen som jag tyckte skulle upp på vinden till ett av våra tre förråd.

Bar upp ovannämnda saker till förrådet, gick ut med lite skräp, hjälpte Maria att sortera och kategorisera lite köket. Sen blev det mest magplask av alltihopa, jag har helt enkelt inte kommit längre.

Men jag lagade köttfärspaj till middag, den var jättegod. I den hade jag köttfärs, majs krossade tomater och en kvarts gul lök. Först ville Nathalie inte äta, sen ville hon fortfarande inte äta, sen storbölade hon i nästan 40 minuter, för hon ville ju inte äta, inte ens smaka lite, jag blev lite irriterad, sen kom Maria, då sa det bara poff så hade hon ätit upp allting på tallriken, och Maria också, hon tyckte att pajen var jättegod *STOLT*.

Sen blev det glass och lite coctailfrukt.

Nu sitter jag här och väntar på att magsäcken ska bli mindre full, för om jag gör för stora rörelser nu så spricker jag nog, ärligt talat...

Man kanske skulle ta och städa lite?

Kategori: PappaBjörn

Jag hade tänkt att det kunde sitta på sin plats med lite städning, eller, Maria tycker att det ser trist ut när vi fortfarande inte fått någon ordentlig ordning trots att vi faktiskt har bott här ett tag nu... Och jag är faktiskt benägen att hålla med henne om den saken, saker står lite, kaosartat, typ.

Så nu har jag skrivit en lista där jag kategoriserat saker efter vilket rum jag hittade dem i, nu ska jag sortera de sakerna och, lixom, hitta en plats där de står bättre än där jag hittade dem. Hänger ni med? Nej, inte jag heller riktigt, MEN, det blir säkert bra när jag är klar, för jag har faktiskt gett mig fan på att det ska bli ordning nu.

Så ner i källaren och upp på vinden för att inventera utrymme, sortera och se till att allting hamnar i någon slags ordning, ja, för framtida förflyttning och sådär.

Maria sitter för övrigt i soffan och fixar med sin blogg, kan bli kul!

Jag är kaffesugen, varför ÅH varför, varför sket jag i kaffet igår när vi var på Willys? Det var ju faktiskt jättedumt av mig.

Jaja, back to work.

Välkommen till PappaBjörn.

Kategori: PappaBjörn

Jag tänkte att jag skulle göra ett försök att skriva blogg...

Jag vet att det inte är första gången jag lägger upp en blogg, risken finns faktiskt att den inte är sista gången heller.

Tanken är i alla fall att min blogg skulle handla om allt som händer i mitt liv nu. Jag ska ju bli pappa, en för mig helt ny upplevelse på alla sätt och vis, världen får en ny referensram när man ska få barn. Utöver reflektioner till papparollen kommer jag skriva om familjen, mig och sånt som händer runtomkring oss.

Så, hej för nu snart kommer mer.